zaterdag 7 augustus 2010Goh, alweer een zaterdag voorbij, Wim heeft nog één week vakantie. Bijna niet voor te stellen dat de tijd zo vlug voorbij is gegaan...!
Zelf ben ik vandaag ook weer helemaal blij van de keuken geworden, het wordt zo mooi. De keuken wordt zoals wij hem in ons hoofd hebben. Ik denk dat dat een knusse plek gaat worden.
Voor Guus was het wel even slikken, die ouwe tegels zijn toch wel heel wat anders dan nieuwe...Sommige zijn dikker, anders zijn juist weer groter. Wel een uitdaging om dat goed te krijgen. Maar door de tegels te laten verspringen heb je er wat minder last van. Ik heb hem geassisteerd door de tegels schoon te maken en een beetje te sorteren, cement en verfresten eraf te halen. Hoewel Wim en ik erg ons best gedaan hebben om de stripjes in dezelfde kleur bij elkaar te zoeken zitten er toch nog aardig wat kleurverschillen in. Maar dat heeft ook wel weer wat.
Daarnaast heb ik samen met Yvette de eet/snoep-en drinkvoorraad weer aangevuld en zo hier en daar wat lopen schuren. Verder was ik eigenlijk vandaag wel een beetje loom.
Wim is zoveel mogelijk boven bezig geweest. De deurpost voor de badkamer erin gezet. En veel timmerwerk verricht. En natuurlijk ook de Gamma weer bezocht etc.Het raam dat wij gisteren gekocht hebben voor bovenaan de trap.


ramen die Casper uit zijn huis gesloopt heeft en waarvan hij de bovenlichten voor onze achtergevel wil maken.
De voorbereidingen voor het tegelen, hoe gaan we ze erop plakken....roze bloemetje bovenaan of onder, bovenaan is mooier, daar komt het meer tot zijn recht,
recht boven elkaar of verspringen. De tegels hebben niet allemaal exact dezelfde maat dus we kiezen voor verspringen.
Dat maakt het voor Guus ook wat makkelijker.
Daar gaan de eerste bloemetjesHet stellen van de deurpost.Kijk, hoe netjes uitgekiend..het past prcies onder het kastje, zonder dat er gesneden hoeft te worden
Goed gedaan Guus en Wim! (Alleman)Eén kant van de keuken is klaar, het gaat er prachtig uitzien vinden wij...
maar ja..als het je smaak niet is...


En dan, aan het eind van de dag, lekker eten dat door Karin voor ons is klaargemaakt.En de tafel staat gedekt bij Victor en Yvette1 opmerking:

Anoniem zei

Gossie dat gaat wel weer snel, wat zitten die tegels mooi. En wie kan er nu niet zo'n smaak hebben?

Ik ben nog even druk in m'n eigen huisje, maar dat schiet al op. Ik heb ontdekt dat als je 's nacht ook door gaat, je nog veel meer kan doen op een dag........

Groetjes, Wim uit De Kwakel, of nee inmiddels Hoofddorp