zondag 19 juni 2011

Wat een weer, wat een weer. 
Te nat om buiten te verven of om iets anders te doen. 
Maar dat gaf de mogelijkheid om lekker met de auto op pad te gaan.

Donderdag 16 juni hadden we een dag vrij in onze agenda gepland. Omdat Alivia die dag 4 jaar is geworden zijn we eerst gaan feliciteren en ons cadeautje gaan brengen.
Daarna op naar de bouwmarkt in oude bouwmaterialen, dat is altijd een leuke bezigheid. Het bedrijf waar we nu heen gaan heeft voornamelijk metselmateriaal, ook oude vloeren. Prachtig! Minder prachtig is, dat men zoveel geld voor zo'n vloer wil hebben, zeker als de vloer aan de onderkant van het cement is ontdaan. Hij is dan bijna twee keer zo duur als een nieuwe vloer met een dergelijke uitstraling zoals bij ons in de badkamer. (Daar hebben we uiteindelijk gekozen voor nieuwe tegels). Nu hadden we plannen om op ons terras/veranda twee "kleden" van oude vloertegels te leggen. Na ons eerst georiënteerd te hebben op internet zijn we naar Ameide gegaan. Daar hadden ze er aardig wat, benieuwd naar de prijzen...
Er was veel moois en ook al gauw zagen we in dat het zeker geen twee "kleden" zouden worden...Zelf viel ik direct al voor een bepaalde vloer waarbij ik vooral ook zijn rand zo mooi vond. Wim twijfelde nog even.Voordeel van deze vloer was ook dat hij het goede formaat had. Ze verkopen die vloeren natuurlijk in zijn geheel. We hebben  drie vloeren voor ons uit laten rekenen, zijn ergens tijdens een lunch gaan wikken en wegen en hebben daar een besluit genomen. We nemen één vloer, daar omheen effen tegels in de kleur die zowel bij het "kleed" als bij de oude waaltjes past waarmee de rest van het terras wordt bestraat. We zijn er uit!
Het is de vloer geworden die ik direct al mooi vond.

Nu weer op naar de taart bij Alivia. 
Deze vloer is het geworden, de bovenste tegel is de randtegel. Leuk dat we er alvast twee mee konden nemen. De effen tegel wordt aardewerk rood. Ik geloof dat het ietsje donkerder is dan terra.
Op de site van Kersbergen in Ameide kun je de vloer in zijn geheel zien liggen, kijk dan bij 'oude cement tegels' 


Vrijdag 16 juni


Hé..een inbreker??
Nee, het is René. Die komt nieuw dubbelglas aan brengen in de bovenramen. En daar hij tijdens de koffie zulke goede tips had i.v.m. met de veranda heb ik beloofd nog wat reclame voor zijn bedrijf te maken op de blog. Vandaar zijn auto en telefoonnummer.

Zaterdag 18 juni
  

Om te beginnen laat ik jullie alvast wat tekeningen zien die Wim ter voorbereiding heeft gemaakt voor het terras en de veranda.


Het bestaand terras wordt 50 cm.dieper gemaakt, doorgetrokken onder het keukenraam naar de linker garage. Op de tekening sta je dus als het ware met de neus naar de achtergevel toe...rechts heeft Wim een berekening op de oprit gemaakt.
Dan is aan de linkerkant op het terras, voor de tuindeuren, een "kleed" te zien. Het rechter "kleed" vervalt. De schuine streepjes om het "kleed" heen worden effen tegels, die lopen door tot voorbij de achterdeur. De schuine streepjes rechts vervallen dus ook.
Verder wordt het geheel bestraat met oude, gebakken waaltjes. Ook de ronde rand. En die ronde rand wordt ook een gemetseld muurtje.


Hier de veranda, de tuin ligt nu een kwart slag gedraaid. De stippeltjes die je ziet zijn de palen. De paal voor het keukendeel vervalt. In de ronding van het terras komt een afstapje de tuin in.Nu ja, hier nog wat gekriebel  op kleine papiertjes waar jullie waarschijnlijk niets van snappen...maar het ziet er zo grappig uit.


In Den Haag hebben we (een koop op marktplaats) bijna 9 meter glas-in-lood-bovenramen gekocht. Die zijn voor de bovenrand van de veranda. Op dit onderste tekeningetje heeft Wim ze gerangschikt. De foto's van de ramen zet ik er de volgende keer op.

Verder zijn we zaterdag naar een bedrijf met oude bouwmaterialen in Aalsmeer geweest.Veel hekken stonden daar, wel een  mooie gezien voor de tuinpoort. Maar we twijfelen nog..zo'n hek kan niet op slot, een tuindeur wel.


We gingen hier voornamelijk op zoek naar palen voor de veranda. Niet geslaagd. Jammer, we hebben 6 palen nodig. Er waren geen zes dezelfde te vinden. Wel hele mooie, maar...klein nadeeltje..de palen kosten zo'n 200 euro per stuk. Dat gaat ons te ver hoor. Dan maar nieuwe palen waar we zelf randjes aan maken.
Het was daar echter wel een waar snuffelparadijs, te gek gewoon.
In ieder geval een klein zilveren lepeltje gevonden in een hoekje, mocht ik mee nemen voor mijn laatste kleingeld. ( nog geen 2 euro)
Thuis opgepoetst, ik ben er helemaal blij mee. Nu nog een klein kristallen zoutvaatje erbij vinden...


Zondag 19 juni

Vandaag de verjaardag van Marie gevierd, vandaag is ze 88 jaar geworden.4 opmerkingen:

Guus zei

Lia en Wim,
Ik heb jullie "kleed" op de site gezien, echt mooi en voelt warm aan.

Weer een goede keus!


XXX Guus

Dirk-Jan zei

Bovenste plaatje: som rechtsboven klopt, maar de twee onderaan niet schoolmeester!

Lieke zei

Leuk hoor, heel de tuin opnieuw opknappen, indelen en alles helemaal doen zoals je zelf wilt. Ik heb dit afgelopen zomer ook gedaan met mijn balkonnetje, niet zo groot en dus ook niet zo veel werk, maar wel erg leuk en alles voelt als nieuw!

liwi zei

Dag Lieke, wat leuk dat je een reactie hebt geplaatst. Tuin of balkon, het maakt niet uit. Het is gewoon erg leuk om je ideeën kwijt te kunnen. Geniet van je balkon!!
Groet,
Lia