zondag 26 juni 2011

Zaterdag 25 juni

Het weer is net als vorige week
en dan krijg je dit... 


...we zijn weer lekker in de auto gestapt en op zoek gegaan naar materialen voor de veranda.
Eerst zijn we naar Berkel en Rodenrijs gereden naar een bedrijf met van alles voor het dak van de veranda. We hebben ons alleen geörienteerd, niets gekocht.
Daarna doorgereden naar de Hornbach, voor de schutting, niet gevonden. Maar wel..
...spullen voor de hekjes aan beide zijden van het terras voor de tuindeuren.
(en drankjes en broodjes)

Door de regen weer naar de auto gesneld, weer verder gereden naar een houtsnuffelhal in Waddinxveen.
Het snuffelen kon al buiten beginnen, maar toch maar gelijk naar binnen gesneld. Weer van alles gezien en boeiranden voor de veranda gekocht, precies dezelfde als aan ons huis zitten.Ook kochten we hier alvast paaltjes voor de lange ronde kant langs het terras. Paaltjes de grond in, plankjes er tegenaan, daar een muurtje tegen metselen.

En nu zijn we er nog steeds niet uit waar we het dak mee gaan maken. Het mooist vinden we glas tussen de balken, maar...duur, veel zwaarder en moeilijker voor Wim om naar boven te krijgen. Ook dikke palen nodig. Maar dat vinden we mooier, ook met polycarbonaatplaten worden het dikke palen.
Andere optie: polycarbonaat tussen de balken. Deze zijn ook verkrijgbaar in een heldere uitvoering, maar je blijft toch altijd die tussenschotjes zien. Ook hebben we nu op internet dik plexiglas gevonden. Dat is weer breekbaarder, staat tegenover dat het minder krasgevoelig is...pfff. Daarbij heeft polycarbonaat met schotjes weer het risico dat het groen kan aanslaan tussen de schotjes als het niet goed waterdicht is, krijg je nooit meer schoon. (net vindt Wim polycarbonaat massief, nog weer anders)
Wie weet het voor ons???

Goede ideeën altijd welkom.

Deze week heb ik 36 m2  gebakken waaltjes 'old look' besteld evenals 6 m3 zand. Wordt begin juli gebracht. Ik word er nu al zenuwachtig van, dat moet allemaal op de oprit...gelukkig wordt het aangeleverd in grote bulkzakken. Met een beetje geluk kunnen ze het zo ver mogelijk de oprit oprijden.Zondag 26 juniWat doet Wim..

Wim maakt de kiertjes dicht.                                                                    Komt goed hoor!Voor wie zich nog afvraagt wat een boeirand is:
Hier wordt de boeirand boven de keuken voorbehandeld.En ook de garagedeur moet eraan geloven.
 Om 14.00 uur al gestopt vanwege bezoek.

En dit was het weer voor deze week.
Ik ga nog even verder speuren op internet...we zitten nog lekker buiten.

Geen opmerkingen: