zondag 17 juli 2011


Deze week was bijzonder, op zaterdag 9 juli 's avonds naar de camping gegaan, op zondag teruggebeld naar Alphen (a/d Rijn), het ging erg achteruit met de vader van Wim. Hij is dinsdag 12 juli overleden, op vrijdag hebben wij hem begraven. 
93 jaar oud, een hele leeftijd.

Hierdoor en in combinatie met het slechte weer zijn de werkzaamheden aan ons huis eventjes in een rustig vaarwater gekomen.

Maar nu willen we de draad weer oppakken en verder gaan hoewel het weer nog niet erg meewerkt om het schilderwerk af te krijgen.  Wim gaat in de garage en af en toe buiten lekker aan de gang met de voorbereidingen voor de veranda.Waar Wim heeft gegraven zie je een afscheiding van een betonnen rand, de verharding onder het grindpad dus.Maandag 11 juli

 We zijn tussen door even thuis uit Alphen vandaan. Omdat de zon even schijnt doen we een paar kleine dingen.Het raam wordt van het overbodige hout ontdaan door Wim..

..en ik ben aan het laatste raampje bezig.
Donderdag 14 juli

Deze dag hebben we rust, we hoeven niet naar Alphen toe.Wim is in de garage bezig met de steunen voor de verlenging van de fundering van het terras (wat een zin..)

Vier van deze dingen maakt hij..


...hier zijn ze klaar en staan ze in de menie...


...dit is een raveeldrager waarmee die steunen aan de fundering worden vastgemaakt.
Zaterdag 16 juli
Het lijkt wel een marktkraam..

Maar het zijn de palen voor de veranda en nog wat ander hout dat is bezorgd.


En dat moet vervolgens allemaal de garage in..
het regent nog steeds.

Passen en meten, hoe schuin moeten de dragers van het dak komen te liggen, hoe diep moet er een inham gezaagd worden.Geen opmerkingen: