zondag 28 augustus 2011


Tja.., dan is het vanavond weer tijd voor de blog, net als voor de vakantie, bloggen op zondag. Als het weer zo door gaat komt hier de boel nooit af. Niet leuk hoor..
Terwijl het van de week een keer niet regende en ik de tijd had, heb ik de zijkant in de kleurloze beits gezet.Zaterdag 27 augustus

De woensdag voor mijn verjaardag is de leverancier van de dakplaten wezen kijken. Deze man constateerde dat alles keurig volgens de regels geplaatst is en dat er dus eigenlijk geen vocht in de platen zou moeten zitten. Als oplossing droeg hij aan nieuw tape te leveren en tevens nieuwe strips voor op de platen. Als de platen verwijderd moeten worden gaan die strips meestal kapot. Het nieuwe tape heeft een ander soort gaatjes die meer vocht eruit laten. Ik laat het zo zien op de foto's want het klinkt vast als abracadabra.

Omdat het een droog moment is en het ook even droog lijkt te blijven dacht Wim dan eindelijk het dak-karwei maar eens aan te pakken. Dat is aardig wat werk. Hij probeert het dan ook voor elkaar te krijgen zonder de platen er helemaal af te halen.

Achter de aluminiumstrip is een stukje tape te zien, de strip moet eraf, dan met veel gepriegel het tape eraf..

Op deze foto is een stukje nieuw tape te zien, de aluminiumstrip zit er alweer op.
Stel dat de platen er wel af zouden moeten, dan moeten die bolle strips eraf en die zijn dan niet meer te gebruiken. Die zijn namelijk geklikt, dat systeem werkt dan meestal niet meer.
Nieuw tape, dat veel duurder is dan het oude tape.
Maar dat zijn onze kosten niet.
Dit tape wordt altijd geadviseerd als het dak plat loopt.Dit is het oude tape, weggegooid geld dus.
En verloren tijd...

Met heteluchtblazer probeert Wim het in de platen eerst nog droog te krijgen. Maar daar er erge donkere wolken in zicht waren daar mee gestaakt. Nog vlug een tape erop geplakt en bij de platen die nog geen nieuw tape hadden vlug planken er overheen gelegd.
En toen kwam het met bakken uit de lucht...


Dan maar naar de Praxis en meneer Bakker die in het pand er naast zijn spullen verkoopt.
Daar het in de kelder nogal vochtig was hebben we een ventilator gekocht. Wellicht wil dat, samen met de vochtvreters die er ook al staan, helpen het vocht weg te halen uit de kelder.
Ik denk dat we ook niet verstandig gedaan hebben met allerlei spullen die we in de kelder neer gezet hebben. Dingen die verpakt zaten in dozen waar vervolgens ook weer vocht in is gaan zitten, alles werd groen...


Ook hebben we twee gordijnrails gekocht, wieltjes en 18 meter gordijnstof besteld. We zijn er wel aardig uit hoe de zonwering in de veranda moet worden. Als het lukt met deze rails moeten we er nog 16 bij kopen...
Van het gordijnstof maak ik lange repen die we aan de wieltjes vast maken. De rails komen aan de balken. Dan schuiven de gordijnen (zonwering) tussen de balken. Wie heeft er nog een goed idee hoe we vervolgens de zonwering boven houden als hij omhoog geschoven is?? Snappen jullie mijn uitleg?

Daar het nog steeds regent gaat Wim de ramen er in zetten..

...keurig met kit..

Mooi!
Dat lampje wat jullie zien hangen is niet blijvend, een probeersel en afgekeurd.
Zondag 28 augustus
(nat-nat-nat buiten)

Een nieuw luik in de kelder, daarachter de ruimte onder een gedeelte van de keuken.En hierin de ventilator.
We hebben er een tijdklok op gezet, dan gaat ie alleen 's nachts aan.


We hebben wel al mogen constateren, met al deze regen, dat het goed gaat met de platen die het nieuwe tape hebben.
Gelukkig!

Leuk hè, die reactie van Ans hieronder stond er al voordat de blog klaar was...


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Haast je niet, ik wacht wel ff!

Groetjes,
Ans

Anoniem zei

Nou, gelukkig is het toch nog gelukt (zelfs voor middernacht).
Kan ik straks weer rustig gaan slapen...

Sterkte,
Ans

wim zei

Ja, nat nat nat dat was het hier ook. Blij te lezen dat het vochtprobleem in de platen lijkt verholpen te zijn, nog blijer dat er weer wat lezen was, en helemaal blij, dat er ondanks de nattigheid, nog steeds vooruitgang geboekt wordt. Fantastisch toch zo'n veranda als het regent, kun je toch nog lekker buiten zitten........
Groetjes, Wim A