dinsdag 2 augustus 2011

Maandag 1 augustus
 's Morgens om 11.00 uur vertrekken wij uit Lage Zwaluwe alwaar wij zaterdagavond heen zijn gegaan. nadat wij onze caravan terug hebben gebracht naar zijn plekkie in de stalling zijn we naar Utrecht gereden om metselsteentjes op te halen.
Waren gratis op te halen, twee zakken cement en van die bloksteentjes erbij, natuurlijk hebben we daar wèl wat voor gegeven. We willen graag voordelig uit zijn maar hebben er best wel wat voor over.Vervolgens hebben we in Gouda ook nog zo'n stapel metselstenen opgehaald.


 

's Avonds hebben we sip staan kijken naar ons nieuwe dak. We zagen dat er allemaal vocht tussen zat. Niet goed.
Dinsdag 2 augustusDe palen hebben allemaal rode sokken gekregen, lekker in de menie gezet.


Wim is bezig de kiertjes en naadjes weg te werkenVoorbereidingen voor de te metselen muur om het terras heen.
Vanwege al de verwennerij de afgelopen tijd, ook de container van Lies en Fijgje geboend, zijn weer om door een ringetje te halen...ik niet meer, al dat gespetter..De bloksteentjes zij ideaal om op de onderste rij te gebruiken.

Ik wordt geacht de gaten van de schroeven dicht te plamuren.

Wim vindt het metselen maar zo-zo..
Ik neem het graag van hem over, lijkt me leuk...

Al vlug staat er een muur op het ronde gedeelte
Maar Wim zaagt de hoekjes in model......en mocht om de haverklap metselspecie voor mij klaarmaken.het is net omgekeerde wereld..nadat ik de laatste restjes nog van het raam afgebrand heb gaat Wim hem schuren.Ook maakt hij het raam klaar om in de zijkant van de veranda te hangen.

's Avonds 20.00 uur, de muur is klaar, ik ben anders moe dan andere dagen, komt door het gesjouw met al die stenen en het cement. En het is best een behoorlijk stuk muur. Maar het is leuk om eens iets anders gedaan te hebben. Meestal is mijn werk niet zo zwaar..3 opmerkingen:

Victor zei

Gaaf, mooi muurje!

Dirk-Jan zei

Ja alles leuk en aardig, maar de schaakpot wordt weer verwaarloosd!

Sjaak zei

Blijf wel vol bewondering. De enige klus die ik ook zelf gedaan heb, een nieuwe boekenkast, is na verloop van tijd ingestort.

Sjaak