zondag 11 maart 2012

Hieronder een gekke foto, heeft Wim donderdagmiddag gemaakt.
Ik was namelijk bij de buurvrouwen aan het breien, dat blijft een beetje mutsig natuurlijk (hoewel breien weer helemaal in en dus weer mag!!) 
Maar mijn Wimmie heeft al een paar keer geprobeerd mij te snappen op de foto en deze keer is het een beetje gelukt...


..ineens stond Wim met de camera voor het raam, Lies, Fijgje en ik  moesten vreselijk lachen, zou het Wim nu eindelijk lukken..


Nu, vooruit, het is gelukt!



Zaterdag 10 maart







Zondag gaan we naar de verjaardag van vriend Wim waar bij het cadeau een foto van jezelf met de camera hoort, deze foto heeft broer Wim gemaakt voor ons.





Wim komt gezellig bij ons eten.






Na een lekkere La Chouffe die Wim had meegenomen gingen we aan tafel om de heerlijke ovenschotel die ik had klaargemaakt op te eten.







Na de ovenschotel volgde een plank met lekkere kazen..








Wijn bij het eten, portje bij de kaas..



...het was bere gezellig..



Goeie gesprekken 
maar ook wel meligheid..
Ehh...Leonardo da Vinci??






En dan tot de ontdekking komen dat we die hele plank leeg hebben gegeten...





...en misschien ook wel diep in het glaasje hebben gekeken..


Zondagmorgen 11 maart




Voor het eerst wordt ons gazon gemaaid.


















Grappig, zo hier en daar komen er bollen op,
toch wel leuk bloemen in ons grasveld.

En nu speciaal voor mijn broer (Wim) het recept van gisteren:

500 g. broccoli, 2 lenteuitjes, 200 g geraspte emmentaler, 150 g ricottakaas of magere kwark, 1 dl melk, 1dl zure room, 2 el geraspte parmezaanse kaas, 500 g aardappelen, 200 g gekookte ham.

aardappels koken, roosjes beetgaar koken.
De oven voorverwarmen op180 graden, ovenschaal invetten.
Lente-uitjes in ringen snijden.
In een grote kom 3/4 van de emmentaler, de ricottakaas, de melk, de zure room en parmezaanse kaas doen, roeren.
Aardappelen en ham in blokjes snijden en ook in de kom doen, broccoliroosjes erbij en alles goed mengen.
Alles in de ingevette ovenschaal, glad strijken en de rest van de emmentaler erover strooien.
De ovenschotel 30 minuten in de oven.

Zelf heb ik gewone kaas en kwark genomen. Ik had krieltjes in de schil gekookt en doormidden of in kwartjes gesneden.

Het smaakte goed!

Dus wie weet, lekker om ook eens te maken.

 




1 opmerking:

Wim van de Tolheks zei

Een reactie kan nu niet uitblijven, wat was het lekker!!, en hoewel niet van plan, ben ik toch blijven slapen......

Kussie, Wim A te H