zondag 4 maart 2012

Vandaag een "rommelblog
D.w.z: van alles wat.

Allereerst natuurlijk mijn Marlies met haar zoon.
Hij heet Ravi en is woensdagavond even 8.00 uur geboren.
Gelukkig heeft Ravi met zijn komst gewacht om op schrikkeldag op de wereld te komen, iets waar Marlies wel een beetje op hoopte. En natuurlijk heeft hij mij daar ook een groot plezier mee gedaan. Want op maandag/dinsdag kon ik anders niet bij de geboorte aanwezig zijn. En nu heb ik dit mooie gebeuren weer mee mogen beleven.Zaterdagmiddag zijn wij naar Papendrecht gereden om een leren stoel voor Wim te kopen (eh..ja.. Marktplaats) Hij is er zeer mee in zijn nopjes, zelf moet ik erg wennen aan deze stoel erbij. Vanmorgen heb ik er mee lopen schuiven, de opstelling is nu zo anders...Uiteindelijk staat hij nu toch weer voor het raam. Dat is tenslotte het plekje waar Wim meestal gaat zitten.

Vandaag is Aniel met Alivia en Noraly insecten gaan vangen om ons hotel te gaan bevolken...
Zodoende kwamen beide meisjes met een plastic doosje met allerlei gekriebel erin bij ons aan vanmiddag.

Maar eerst moesten de kabouters bekeken worden...     
Daardoor vloog de inhoud uit het doosje van Noraly de grond op...
...en mocht opa de beestenboel weer bij elkaar rapen.
Nog even over het kabouterhuisje, mensen vragen mij hoe ik op het idee gekomen ben. Een aantal jaar geleden was ik met Sjaak en Anne aan de wandel in hun mooie Limburg. Daar op een mooie plek stond een dikke boom, (ik dacht ergens op een plein) helemaal onderin die boom zat een klein deurtje, voor de kabouters..

Daarna verhuisde de inhoud naar het hotel.
Vrijdagmiddag wilden we samen iets leuks doen, opzoek naar een stoel voor Wim dan maar. We wilden naar Papendrecht alwaar iemand heel veel dergelijke stoelen te koop heeft, maar die man was er niet. Dan maar naar de kringloop in Alphen a.d. Rijn. Omdat je daar zo lekker kunt snuffelen...
En daar kochten we drie van deze stoelen. Ze zien er uit als nieuw en waren voor € 17,50 te koop.
Omdat er bij ons in de buurt de laatste tijd regelmatig ingebroken wordt..

...doet Wim op de plekken waar deze nog niet voldoende zaten, veiligheidssloten...
...en dievenklauwen,
En ik naai een broekje voor Ravi.

In voorbereiding voor het "sportpaleis" hebben we ook al naar platen voor het plafond lopen kijken. Dat moet een speciaal plafond worden vanwege het goed doorlaten het vocht dat goed weg moet kunnen. (nee..we gaan niet heel erg zweten daar...) Meer vanwege het condens zodat er goed geventileerd moet worden.
Nu ja, wordt vervolgd.


2 opmerkingen:

Dirk-Jan zei

Mooie stoel!

Tip om insecten te vangen:

* als er weer blaadjes aan de bomen/struiken hangen, hou een paraplu opzekop onder een tak en flink schudden

* graaf een paar (plastic) bekertjesin de grond met de rand op grondniveau onder (lage) struiken. Alleen als er geen alcohol oid in zit (omdat je ze levend wil vangen) heb je wel de kans dat ze er weer uit kunnen kruipen.

liwi zei

dank voor de tips