zondag 24 juni 2012


Zo, daar zijn we dan weer eens mèt foto's.
Vanavond Victor nodig gehad om allerlei dingen op de computer van Wim voor elkaar te krijgen. (zoals eindelijk weer eens bij mijn mail kunnen, alwaar ik een overvolle mailbox trof...) Mijn eigen computer is afgevoerd :-((
Daar het al zo laat is probeer ik er met een sneltreinvaart doorheen te gaan. Tenslotte ook mijn schoonheidsslaapje hard nodig.Deze foto heb ik het laatste gemaakt, en wel vandaag, om aan te geven wat een petweer het was.

Zie, de banen zonnewering die ik al af heb blijven omhoog!
Niks geen zonwering nodig vandaag..
 Van het insectenhotel zijn in ieder geval al zes kamers bewoond, grappig hoor.
    
                                                  Een paar weken geleden hebben we een regenton......en een pomp gekocht.


In de winkel zagen we natuurlijk al dat die ton uit elkaar aan het vallen was en dus zo lek als een mandje...
natuurlijk knabbelden we aardig wat van de prijs af en hebben thuis de grijze container (idee van Fijgje, wij wilden hem in de sloot laten zakken) vol laten lopen met water en de ton erin.
Daar heeft hij twee weken in gestaan.
Op een gegeven moment begon het zo hard te waaien dat het tijd werd om palen naast de bomen te slaan. Hier is wel te zien dat er nog steeds bomen zijn die het niet doen.


We hadden van de keuken nog tegels over en bedachten daar iets leuks mee..Staat toch iets meer af...Dan wordt het tijd om twee bomen om te gaan ruilen,


Gelukkig is Manu er om te helpen met het zware werk...

...en de wat lichtere klusjes.

En weer alle bomen keurig op een rij!Hmmm...iets lekkers bij onze marokkaanse bakker vandaan..
Maandagavond hebben we (via marktplaats) hekken opgehaald. Nog niet genoeg, maar het is een goed begin.  Lies heeft de hekken helemaal schoongeboend, wij hebben verf gehaald, en ze is gelijk enthousiast aan het verven gegaan. Blij dat ze eindelijk ook wat kan doen aan het tussengebeuren.

Alles doet het goed in de tuin..


..maar soms vind ik iets dat er eigenlijk niet thuis hoort, jammer, het ziet er wel leuk uit natuurlijk. maar wat moetern we met een grote eikenboom in de tuin. Moet wel denken aan dat liedje...
We hebben de ton uit de container gehaald, er zitten geen kieren meer in en de ijzeren banden zitten er weer mooi strak omheen, maar...de pomp deed het niet best. En mijn handige Wim haalt hem uit elkaar en pruts er wat mee..
Gevolg...? Hij doet het!!Tot slot nog een kraantje erop, die mag open blijven staan, als de ton te vol wordt kan het water overlopen in een vuilnisemmer die er onder staat.
Gelukkig regent het veel vandaag en hebben we kunnen constateren dat het ook kraantje goed werkt.

En dit was het dan weer.
De computer van Wim is ook niet al te best meer en reageetr traag of loopt vast.
Ik ga naar bed, toch nog te laat..

2 opmerkingen:

Sjaak zei

Hoi Lia, ik heb nog een laptop liggen. Wel een behoorlijk oude, draait op Windows Xp, maar hij doet het wel! En voor internet, email en bloggen denk ik ook wel goed genoeg.
Stuur maar een mail als je belangstelling heeft. misschien kan Guus hem deze week voor je uit Limburg mee naar Holland nemen.

liwi zei

Ha lieve Sjaak, ik ga contact met je opnemen. Want met dit aanbod ben ik wel blij hoor!!!
Xxxx