zondag 29 juli 2012Dit was de week van de garagedeuren.
(komende week waarschijnlijk ook want ze zijn nog niet af...)
Wij vinden dat ze mooi worden.
Op maandag hebben we thuis niets gedaan want we hebben Marie opgehaald in Noordwijk en zijn bij Wim in Hoofddorp op bezoek geweest. We starten dus op...


Dinsdag 24 juli

De oude garagedeuren zijn er uit, dat is maar goed ook want ze waren aardig aan het wegrotten.Dit is de oude deur van de kamer waar wij nu openslaande deuren hebben. Deze hadden we bewaard..tenslotte zonde om weg te gooien. Nu komt hij weer goed van pas. Wim heeft er alleen een stuk onder gemaakt omdat hij anders te kort was.Dit wordt nu de deur naar de sportkamer, hij hangt er al in..Toe aan een verfbeurt.....ik maak gelijk de lampjes in de tuin ook maar donkergroen..

..en hij is weer mooi!!Verder aan het kozijn..

...dichttimmeren met grote platen....profiel erop maken..


Donderdag 26 juli

Woensdag zijn we heerlijk wezen varen bij de ouders van Tijl.
Lekker dagje ontspannen in zon en schaduw. De dag afgesloten met een bbq bij Victor en Yesni.De oude scharnieren van de garagedeuren gebruiken we weer voor de nieuwe deuren. Goed schuren...

..en verven.


Aan de linkerkant heeft Wim de eerste echte deur gemaakt, scharnieren erop en hij kan open. Hij is er met recht trots op!!

Kijk.., wat grappig, de zon maakt een puntdakje van de deur..

's Middags kwam Manu, toen heb ik dus gespeeld met de dinosaurussen, autootjes en water. Maar Wim ging stevig door met zijn deuren..

..zodat ik aan het einde van de middag alles in de gele grondverf kon zetten.Zaterdag 28 juli
(vrijdag slaan we over)Schuren..

..en maar weer plamuren.


Kijk, het aardige van deze foto is dat wat ik tussendoor ook de hele tijd loop te doen op de achtergrond zichtbaar is.
(stapel was...)

Leuk, ik mag de sierlatten ook al groen maken.Ahh..gelukkig, daar is Wim ook weer. Hij houdt zich bezig met allerlei precisie werkzaamheden.Aan het einde van de dag zien de deuren er zo uit.Zondag 29 juliWe beginnen vandaag samen met schuren..(onder kerktijd) dan is het lekker vlug klaar. Die herrie op zondag vinden we zo langzamerhand ook maar niks..
Een vertrouwd klusje van Wim;
kiertjes kitten..mooie dunne randjes.
Tja..en wat is dit nu toch, vragen jullie je af denk ik..

Alle plinten die onderaan de deuren komen in de grondverf gezet, daarna gelijk de schuur in omdat ik dacht dat het ging regenen. Maar die bleef weg, in plaats daarvan kwamen Simon en Hermien aanwaaienOnderwijl was Wim weer even aan het ruimen in zijn schuur..

..alwaar een leuk hoekje voor het tuingereedschap is gekomen!

Vlug ons zondagse pak aangetrokken en aan een zomers wijntje met Simon en Hermien begonnen. En daar kwam nog meer volk aanwaaien, Tijl, Karin, Manu, Bauk en Hinde, allemaal op de fiets. Uiteindelijk stuurde de wind Bert en Bea ook maar onze kant op.
Een gezellige dag.
(En de patatboer had er een goede klant aan)
En Simon heeft de voortuin eens even goed onderhanden genomen.
Dank je wel Simon, het ziet er weer goed uit!
Het was hard nodig.


Geen opmerkingen: