zondag 24 februari 2013

De kringloopwinkel.

waren we eerst alleen maar bezig op marktplaats, tegenwoordig is de kringloopwinkel een leuk uitje. Bij een beetje goeie winkel heb je een hoop kijkplezier.

Maar deze week hebben we een leuke trip gemaakt omdat we nog iets op marktplaats hebben gekocht. En wel een vreselijke mutsige lamp!
Wim en ik hebben tegenwoordig de gewoonte om, als we niet bezig zijn, lekker bij de kachel te kruipen. Maar een lamp om te lezen o.i.d. misten we tussen onze stoelen. Eigenlijk liepen we aldoor de halve kamer te verhuizen... dus weer een speurtocht op marktplaats en deze lamp gevonden. Met een handige tafel eraan en daaronder een lectuurbak. Maar we moesten er wel voor naar Echt rijden, in Limburg. En wat is er dan leuker om onverwachts bij Sjaak en Anne op de stoep te staan die een kwartiertje verder rijden in Beek wonen. Gezellig.


Onze nieuwe lamp, nu hebben we voor de winter een vast zitje bij de kachel en zomers gaat de lamp achter in de kamer.


Er moet nog wel iets aan de kap gebeuren, die zit er nog orgineel op. De voering is helemaal op. Die ga ik er om te beginnen maar uithalen, en dan zien we wel weer..
Ook nog weer een mooi boekje. Die tip die Sjaak vorige week op de blog gaf is wel een leuke. Dat boek van Justus van Maurik, waar ik 1.50 euro voor betaalde in de kringloopwinkel staat op marktplaats voor 16 euro. Vooral Wim neemt de moeite en vindt het vooral leuk om dit speurwerk te doen. Hij heeft al verschillende boeken gevonden en we mogen dan ook constateren dat we het niet slecht doen..

Inmiddels terug van het lekkere etentje bij Victor en Yesni en weer even door met de blog.
Gisteren gingen wij, nadat Wim eerst nog weer geklust had bij Willemien, naar Apeldoorn zodat ik ook het nieuwe huis van Lenie kon bewonderen. We hebben daar in de omgeving ook een paar kringloopwinkels bezocht. Daar vond Wim deze mooie ets, of gravure.


 
Nog leuker had het geweest als het een voorstelling van Gouda was geweest, maar dit is Delft. Ook een leuke stad.
Maar goed, hij had er wel een tientje voor over. Inclusief mooie lijst en glasplaat. En ja, 's avonds weer zoeken op het internet waar hij hem uiteindelijk vond voor 65 euro.

Dus: als Wim zijn baan eens kwijt raakt...


1 opmerking:

Sjaak zei

Beetje late reactie, maar inderdaad: gezellig en verrassend.