zondag 26 mei 2013

En dan is het alweer zondagavond, alweer tijd om te bloggen..
maar er gebeurt momenteel niet zoveel meer. Nu ja, dat wil zeggen, er gebeurt natuurlijk wel heel veel... maar om nou te zeggen leuk om te bloggen...

In ieder geval, gisteren waren we in de kringloopwinkel in Gouda. Wim op zoek naar detectives, van die hele dikke. Hij krijgt er maar geen genoeg van. Ik heb er een hele zoete man aan...als hij niet werkt (dat gebeurt niet zo vaak) zit hij met zo'n dikke pil.
Zelf vond ik een (ik zoek op oude kaften) "geillustreerde flora van Nederland". 21e druk 1965.  De eerste druk is van 1899. Dan heeft het boek het toch goed gedaan kun je wel zeggen.


Ik vond de tekeningen in het boek erg mooi en besloot het, met een schuin oog naar Dirk, (de bioloog in de familie) te kopen. Wie weet vind Dirk het ooit wel een mooi boek om te hebben..

Het is een behoorlijk dik boek en staat veel in. Met een beetje handigheid kun je al de planten waar je geen naam van weet uiteindelijk hierin vinden.

De oorspronkelijke schrijvers leven al niet meer, je ziet dus in de loop der jaren de namen van schrijvers plaats maken voor andere namen. Maar Jac. P. Thijsse behoorde tot een van de eerste drie schrijvers. De andere twee namen zeggen mij eigenlijk niets.
Vandaag was ook weer een lekkere dag om bezig te zijn in de tuin en de kas. Ik krijg er geen genoeg van.


Het werd hoog tijd om de tomatenplantjes in wat grotere potjes te zetten. Ik heb er héééél veel van...vanmiddag/avond kwamen Simon en Hermien aan wie ik er een paar probeerde te slijten, maar nee...niet gelukt. Dus als iemand belangstelling heeft..!1 opmerking:

Dirk zei

Leuk, die Flora! Hou hem maar gereserveerd voor mij. Ik denk dat ik bij mijn volgende visite aan Nederland (wanneer dat ook moge zijn) m'n boeken ga verschepen, want die zitten nu helaas te verstoffen in dozen...