zondag 14 juli 2013


Ik ga gewoon weer door waar ik vorige week af  moest breken.
Inmiddels kan ik ook weer bloggen zoals ik het gewend was. Tip van Aniel: gewoon je google upgraden... Heb ik gedaan, en zowaar alles doet het weer normaal.

Het vogeltje dus..


...Simon reageerde vorige week al: "dit is een staartmeesje" 

Ja, er zaten vorige week vrijdagavond veel staartmeesjes in de grote boom bij de buren. Victor zette toen het geluid van staartmeesjes aan op zijn iphone en binnen de kortste keren vlogen de staartmeesjes om onze hoofden...


Om vervolgens in de appelboom op het terras neer te strijken.
En zo heb ik ook het staartmeesje leren kennen.

Overigens, de grote boom bij de buren wordt 10 augustus weggehaald. Enerzijds jammer, het zal wel wennen worden (veel vogels) maar aan de andere kant zijn we ook heel veel troep kwijt en krijgen sommige plekken meer zon. 

Zaterdag 6 juli

Voor de laatste keer voor het "grote karwei" heeft Wim de voortuin gekortwiekt. Een hele klus omdat het erg hoog stond.

Ook de groene muur gelijk bewerkt, dat maakt de oprit beter begaanbaar want die wordt dan een stukje breder.

Zondag 7 juli

Toen wij met onze grote verbouwing bezig waren (alweer drie jaar geleden) kwam met enig regelmaat een ijzerboer het oud ijzer weg halen. In ruil daarvoor nam hij voor mij altijd een zak kersen mee van zijn tuin, "voor het vrouwtje", Wim was "de baas".  
Hij heeft bij Reeuwijk een groot stuk land met een caravan. Soms fietsen we wel eens bij hem langs en maken een praatje. Daar is ie goed in, in praatjes, weet van geen ophouden...
Zo ook zondag. Lekker gefietst en in de buurt van onze ijzerboer. Wat jullie je hierbij moeten voorstellen is een soort Stiefbeen. (voor de jongere lezers onder ons...dat was vroeger een serie op zwart/wit televisie)
Bij zijn caravan is het een grote verzamelplaats voor van alles en nog wat...er staan ook bouwwerken die als opslagplaats dienst doen. We mochten ook al eens een keer binnenkijken in zo'n bouwwerk...in één daarvan heeft ie tussen de rotzooi een soort huiskamer gemaakt. Daar zit hij 's winters met een kachel die roodgloeiend staat, we zijn er toen ook een keer binnen geweest.
Deze keer ook even want hij had iets gemaakt en dat moesten we zien. Binnen in de kamer tussen z'n spullen staat een tandartsstoel, zijn stoel. Dat ding kan natuurlijk op en neer, nu had hij bedacht dat er een tafel bij hoorde die ook op en neer kon....en dat had hij gemaakt, ergens tussen de rotzooi werden een stekker en een stopcontact gevonden en verbonden, en ja, de tafel ging langzaam omhoog en omlaag. Prachtig! Hij is er apetrots op. Ik had eigenlijk alleen maar oog voor alles wat ik daar zag....o.a de kerstboom nog in vol ornaat, gekleurde lampjes erin, daartegenover de blote dameskalenders. 

Daarna zijn we op zijn terras gaan zitten, lekker in de schaduw. Hij had net een paar kappersstoelen op de kop getikt waar wij op mochten zitten. (zien jullie het voor je..) Lekker een koud blikje ijsthee.


Prachtig uitzicht, hij heeft daar echt een fantastische plek.
Toen we op wilden stappen moesten we nog even meelopen, hij had voor ieder van ons een komkommer. Dus achter hem aan, onderwijl me afvragend waarom we allebei een komkommer zouden krijgen, beetje overdreven vond ik. Maar wat had ie een schik..


...snap nu ook wel waarom, kijk dit is de komkommer!
Klein maar wel lekker en gezond.
Hij wilde niet op de foto, maar nu heb ik per ongeluk zijn benen..

Meneer woont overigens niet hier, hij woont gewoon in de stad bij zijn vrouw. Maar hij is hoofdzakelijk op zijn land, "lekker rustig, geen geklets aan m'n kop".

Zo, dat was een heel verhaal, maar die man is ook een verhaal.


Eenmaal weer thuis heb ik ons eigen terrasje gemaakt..


...in de schaduw achter op het plaatsje, als het zo warm is, is dat een lekker plekje. Misschien wordt dat wel anders als de boom weg is.


Daarna zijn we aan het tekenen geslagen voor de voortuin, we komen er nog steeds niet helemaal uit.

Zaterdag 13 juli

Vandaag hebben we de caravan weer uit de stalling gehaald. 
Vorig jaar zijn we begonnen met zijn opknapbeurt.


Hij ziet er dan ook niet uit, dat wordt deze week nog een aardig karwei, Wim heeft er vandaag al even aan gewerkt. Op deze foto is gelijk ook te zien dat onze appels al groot worden. Ze groeien goed.
's Middags moest Alivia diploma zwemmen waar wij natuurlijk bij aanwezig wilden zijn. En uiteraard heeft ze het gehaald!
's Avonds hebben wij eens voor de verandering eten voor Fijgje en Lies gekookt. Met Lies ben ik vorige week ook nog met spoed naar het ziekenhuis gegaan na haar eerst verbonden te hebben. Ze was met haar been tussen de treden van het keukentrapje geschoten, hele scheenbeen open, 14 hechtingen. Brrr.. 

Zondag 14 juli

Vandaag een rustige dag, Wim werkt voor zijn baas. Nog een week, dan is het vakantie. Heerlijk zes weken lang!


Overigens kruipt er nog steeds een mol ondergronds bij ons door de tuin, soms komt hij even boven gluren en gooit dan b.v. een lampje omver...dom beest.. We hebben nu de wijnflessen op de goede manier in de grond gestopt.


Ook alweer een tip van Simon. Onderkant van de fles slaan, schuin de grond in...als het nu nog niet lukt..weg met die mol(len)Beetje door de tuin lopen banjeren met de snoeitang en ook nog een aardig bosje bij elkaar gekregen. Daarna fijn gaan bloggen.
Vanavond komen Willemien en Victor2 eten. 
Vandaar dat ik vandaag de blog er vroeg op heb staan.
Geen opmerkingen: