zondag 25 augustus 2013

Weer een klus geklaard!

En we zijn blij dat we hem af hebben want dan kunnen we nog een weekje vakantie vieren. Geen gezwoeg meer in de tuin, maar ervan genieten.

19 augustus

Mijn verjaardag, beetje rustig gehouden vandaag.
We zijn hortensia's bij een kweker in Boskoop gaan kopen. Er stonden er daar zoveel, het was nog moeilijk om te kiezen. Uiteindelijk een mooie selectie gemaakt.

12 hortensia's voor onder het raam..

...en Wim zet op mijn verjaardag de bloemetjes buiten.Marlies en Aniel komen met de kinderen eten en zoals gewoonlijk vermaken zij zich prima. Daarna komt er 's avonds nog visite en heb ik een gezellige verjaardag. En natuurlijk veel leuke cadeaus gekregen!!


20 augustus

Op naar Noordwijk want Ben is jarig. 
Ook daar was het heel gezellig, was wel vechten om de plekjes in de schaduw..
Maar ook had ik er een bedrukt gevoel bij. 
Hoe zal het volgend jaar zijn...Sjaak en Anne waren ook bij Ben en namen de mooie kan en schaal mee voor mij. Trouwens ook nog een mooie oude spiritusbrander (heb ik nog geen foto van)


En 's avonds moet Wim diep nadenken en rekenen...hoeveel grind moet er besteld worden..


21 augustus

Het vakantiedagje voor Fijgje en Lies dat wij jaarlijks organiseren.
Op naar de Tuinen van Appeltern.Tussendoor konden we de tuinen verlaten om in de buurt te gaan picknicken..

Het zag er allemaal even prachtig uit..


                                                     Haha..22 augustus

                                                Het door Wim bestelde grind wordt 's morgens vroeg gebracht. De chauffeur verdeelt het al rijdend vast over de oprit. 3,5 kub, Wim dacht daar genoeg aan te hebben. De chauffeur bleek er anders over te denken...te weinig..
Links van de oprit is nog net te zien dat we aan de laatste figuren aan de zijkant van de tuin bezig zijn..Het schiet al aardig op met het vullen van de tuin en de oprit..
Met het grind schiet het ook aardig op...dat wordt 2 kub bij bestellen. Jammer, nu moeten we ook twee keer de bezorgkosten betalen.Tussen de tuin van de buren en die van ons moet een kleine afscheiding gemaakt worden zodat niet al het grind die andere tuin inrolt..
Dus Wim  gaat een leisteen te lijf..

..maakt er voorzichtig een gleuf in..

...en hopla, de plaat gaat doormidden.
Knap hoor!
Leuke afscheiding.


Ondertussen schep ik door..Het laatste gaatje wordt gevuld...

                                               En voor vandaag zijn we klaar!
23 augustus

Na eerst een prachtig ritje naar Molenaarsgraaf gemaakt te hebben gaan we rozen uitzoeken. We hebben besloten om in de voorste figuren aan de stoepkant nieuwe rozen te zetten, dat oogt nu eenmaal leuker dan oude kale stronkjes die we uit de oude voortuin gehaald hebben. Die zetten we dan in de twee vakken aan de zijkant.


In Boskoop bij een rozenkwekerij hebben we 15 rozen gekocht. 
We zetten er in elk vak 5 hoewel de rozenman ons vertelde dat op die oppervlakte wel 10 tot 15 rozen mogen staan. Misschien worden het er volgend jaar wel wat meer. Voor nu vonden we het wel even genoeg.


Terwijl Wim een begin maakt met het poten van de rozen speur ik tussen de al de hypotheek-en koopaktes e.d. (vanaf 1895, en dat allemaal van hetzelfde pand) naar een oud testament van Marie. Al gemaakt voordat mijn vader in 1967 overleed....'klein, klein kleutertje..' En er ligt weer een nieuwe berg grind!


Tja.., hetzelfde liedje...


Nu begint het echt op te schieten.


24 augustus
Wim is de boel aan het slopen om naar het grof vuil te brengen.


En er knapt wel eens een roosje, nu geurt het lekker in de keuken..De laatste 'oudjes' de grond in..
..en de vakken verder opvullen met boomschorssnippers.Klaar!!


En nu maar hopen dat alles goed gaat groeien...wij kunnen die heggetjes wel de grond uitkijken.. In die twee lege kringen wil ik graag iets met bloemschalen of bakken doen. Op zuiltjes ofzo... In de tuinen van Appeltern hebben we mooie gezien. De komende week zullen we dan ook wel gaan toeren met de kattenrug en op zoek gaan.


Tot slot heeft Wim nog even fut om de garage op te ruimen.
En dan is het nog een weekje echt vakantie voor ons. 

Terwijl wij in de tuin aan het werk waren werden we heel wat keren aangesproken. Van "waar beginnen jullie aan", "veel te heet zo'n klus" tot "zo, dat wordt echt mooi" ( en dan die van het kerkhof nog tussendoor).
En nu vanuit het raam zien we veel mensen even stil staan. (we zitten aan een wandelweg..)
Volgens jaar, of misschien beter over drie jaar, stopt er hier een bus met Japanners.. ;-)1 opmerking:

Anoniem zei

chapeau voor de tuin en jullie!

Wim te H