zondag 27 april 2014

Zondag 20 april


Laat ik met eerste paasdag èn eens met mijzelf beginnen..
Ik heb nog even iets goed te maken voor de familie geloof ik..de broers vonden het maar niets dat ik vorige week de blog al zo vroeg klaar had. Nu stond er immers niets van ons gezamenlijk  paasweekend bij Sjaak en Anne in Beek op de blog.
Het was reuze gezellig zo met z'n allen bij elkaar (jammer dat Ada moest werken)
We zijn zondag wezen wandelen. (Zie mij hierboven genieten!)


Het was voor iedereen genieten!
En af en toe wachten op elkaar.


We hebben gewandeld in een gebied waar vroeger de mijnen in gebruik waren.


Deze putdeksel gaf toegang tot een schacht naar beneden toe, ruim 800 meter diep. Brrr...ik moet er niet aan denken, daar gingen die mannen dan, die diepe donkerte in...

Nee, dan is het hier op zo'n terras heel wat beter vertoeven.


Bier en bitterballen!


En dan onze tweeling even lekker gek laten doen...

We hebben veel plezier gehad.
En 's avonds kregen wij een heerlijk viergangendiner..


..dat heeft goed gesmaakt!!

Verder deze weekEn nu weer eens 1:12


De buitenkant van het pand is helemaal af. Tenminste voorlopig even, want ik ga de onderkant, de voorkant van de winkel zeg maar, veranderen. Meer zoals de "echte" winkel maken. Zoals het nu is zint het me niet. En het zit nu eenmaal anders in mijn hoofd..natuurlijk niet die vier ramen er nog tussen, dat gaat niet. 


De schuifdeur en de kast zijn klaar. Het knopje zet ik erop als de kast geverfd is.


En nu ook begonnen aan de naaitafel van mijn vader, het blad is klaar, ik ben nu bezig met de schragen. Dat kleine witte doosje bovenaan de foto moet een geldkistje voor de winkel worden.


Dit is de schaar van mijn vader, deze gebruikte hij vroeger in de kleermakerij. En ik heb hem nu. Ja broers, die heb ik óók al..hoor ik jullie denken.  Maar ik ging dan ook hetzelfde vak leren als onze papa, en ja, dan heb je een goede schaar nodig!
Natuurlijk ben ik al een tijd op zoek naar een exemplaar in eenoptwaalf...en ik denk hem nu gevonden te hebben in Duitsland waar ene Edmund Drescher ieniemini gereedschap maakt wat ook echt moet werken. Mijn lief heeft voor mij een brief in het Duits geschreven  naar deze meneer (zelf altijd geweigerd om Duits te leren vanwege al die badgasten bij ons in Noordwijk ;) . En nu maar afwachten.
En anders zal ik in mei naar de beurs in Duitsland moeten want hij verkoopt zijn spul alleen maar daar op de beurs, heeft ook geen website...jammer :( 
(hoewel, wel leuk om naar die beurs te gaan natuurlijk!)

Haha even weer 1:1 


Ja...ja..., ik  weet het, foto's van die minivrouwtjes die op de hoge hakken van mama lopen...zie je altijd..., maar mijn kleinzoon in mijn grote tuinklompen, vind ik toch weer eens ietsje anders, toch?
Wat ook wel een grappig doch beetje schokkend beeld was, ik kom het bijkeukentje inlopen en zie daar een een kontje en een paar kleine beentjes met die grote klompen uit mijn wasmachine steken..gekke Bauk!

En vandaag:

Wandelen, fietsen of de katterug van stal halen? Het werd het laatste. Eindelijk weer eens toeren met die ouwe.. We hebben hem wel met de starter, een draagbare accu, aan moeten krijgen want de accu was helemaal leeg ondanks dat hij aan de voeding lag..
Mandje versnaperingen mee voor een pauze onderweg, want ondanks de niet zo goede vooruitzichten werd het toch nog een lekker dagje.
Daarna heeft Wim de katterug goed gepoetst en in de was gezet zodat hij er hij de komende zomer weer prachtig uitziet. 

Dat was het wel weer zo'n beetje voor deze week, hoewel niet te vergeten, woensdag was Willemien jarig en vierde dat met een gezellige bbq in de grote tuin van de oude school waar ze nu woont met Victor2.
Dat was voor ons de eerste van dit jaar, en ik denk zo dat er nog wel meer zullen volgen.


9 opmerkingen:

wim zei

Jeetje, het was weer zo gezellig, en gemoedelijk, in Beek, op de verjaardag van Willemien, in gouda,ben zo blij met mijn familie
Broer Wim

Sjaak zei

Ik heb stoffen verkocht in de winkel, dus eigenlijk moet ik 1:12 achter de toonbank. Uitdaging?

liwi zei

Hoe oud was je toen? Kan ik er een jochie bijzetten...

Cilia zei


Het wordt een mooie stoffenzaak Lia!
Wat de ondergevel van het pand betreft kan ik mij voorstellen dat je het meer aangepast wilt hebben aan de oorspronkelijke gevel.

Groetjes.

Sjaak zei

ongeveer 20 jaar.

Sjaak zei

Een groot raam aan de voorkant, met links daarvan wat naar achter de deur. En boven de deur nog een raampje met de tekst J.P. Alleman (den naam van opa Alleman). En dat originele raampje heb ik nog! (Heb ik ook iets!

liwi zei

Wat leuk!!!!! dat jij dat raam nog hebt!
Ik dacht toch echt dat je studeerde toen je 20 jaar was, en je bijverdienste in de keuken van de Landbouw....en dan ook nog voor ons allemaal kookte,,,wanneer stond je dan in de winkel????

Sjaak zei

Tussendoor. "hoeveel stof heb ik nodig voor een jurkje? De stof is dubbelbreed, mevrouw, dus 1 maal de lengte plus de lengte van de mouwen. Wilt U ook nog garen en een ritssluiting?" De landbouw was toch vooral in de zomer. Belangstelling voor het raam?

liwi zei

Tjeeetje... Jaaa!!