zondag 1 juni 2014Woensdag met Hermien bij het veld van Marie en Ben wezen kijken. Het zag er al mooi uit.


Zaterdag 31 mei

Vandaag eigenlijk zin om te gaan knutselen...maar de tuin roept harder.
Veel gedaan in de tuin en Wim heeft dit jaar de buxushegjes in de voortuin gesnoeid. Daar mocht wel aardig wat af. Een gek gegeven gezien het feit dat we ze graag groter willen hebben...


Maar zo moet het nu eenmaal.
En het ziet er na zo'n knipbeurt wel weer mooi uit.
Van Lesley (buurvrouw) had ik zes dahlia's gekregen die ik vandaag zo her en der in de tuin gepoot heb. Spannend of ze het gaan doen. Mooie bloemen vind ik dat, en ze hebben ook wel iets ouderwets. Daar houd ik wel van.


Zondag 1 juni

En dan nu eindelijk werken aan mijn project!
Vandaag wil ik in ieder geval de driehoek maken die op heel veel foto's te zien is.
Maar eerst even vertellen dat mijn broer Simon alle negatieven die hij heeft van mijn vader (die als hobby fotografeerde en ontwikkelde etc.) en van zichzelf (hobby overgenomen) aan het scannen is en ze vervolgens op dropbox zet. Het is echt een feest, een blik terug in de tijd. Foto's van ons als kleine kinderen door mijn vader gemaakt. Later, opgroeiend en pubers, met fuiven en al gemaakt door Simon. 
De werkplaats staat er veel op omdat mijn vader dat kennelijk toen een mooi plekje vond om zijn kroost in het zonnetje te zetten en te vereeuwigen.
Komt goed uit, zo kan ik door de ramen heen lekker naar binnen neuzen..Hier ben ik als jongste met links op de foto Simon en aan de andere kant de tweeling Guus en Wim. Sjaak zal ongetwijfeld op de kleuterschool hebben gezeten en Ben was er nog niet.
En achter ons bij het raam hangt de driehoek. Vandaar deze foto, ik vind het leuk om het origineel te laten zien en vervolgens het miniatuur exemplaar. Het origineel is er niet meer.


Hier de mini..
Met het tandartsgereedschap en veel gepriegel een handvat gemaakt. De lange kant is vijf centimeter. Uitgegaan van 60 cm.

In eerste instantie wilde ik hem van op maat gesneden latjes hout in elkaar lijmen. Na een tip van Wim ben ik hem gaan uitsnijden, dus geen naadjes erin (wel nep natuurlijk)

Twee keer moeten doen omdat de eerste kapot ging...


Uiteindelijk wil ik hem voor het raam hangen.


Dan nog een berichtje vooral voor Simon die iets op de naaitafel miste.. Komt ie hoor Simon!


Het kleermakerskrijt. In de naaidoos van Marie zat er nog een aantal. Papa gebruikte altijd deze kleur. Marie had ook roze, blauw en donker grijs.
Uit een hoekje heb ik een friemelkrijtje gemaakt. Zo'n krijtje is al niet zo groot, vijf centimeter, het stelt eigenlijk niets meer voor als je dat ook nog eens door 12 deelt.


Maar hij ligt er!!
Ik heb er maar een beetje om het patroon heen getekend om te laten zien waar het voor diende.


Nog even een leuke overzichtsfoto i.v.m. het mandje..
Sjaak ontdekte namelijk op een van de toto's het mandje in de deuropening van de werkplaats. Ik heb hem nu sterk uitvergroot..

De naaimachine zet ik expres nog niet helemaal op de foto, ik wil eerst de kruk af hebben. Dat was vandaag ook de bedoeling, ik heb een prachtige zitting gemaakt, gelijk aan het origineel. Maar het ijzerdraad dat ik voor de poten wilde gebruiken was te dun. 
Wordt vervolgd...

En dan wordt het ook weer eens tijd om iets aan de winkel te doen.


4 opmerkingen:

Simon en Hermien zei

Het hangertje hadden we nog niet gezien, ziet er leuk uit, maar gebruikte PaGuus ook een zaag voor de stof??

liwi zei

Haha....gelukkig toch nog iemand die het ziet. Dit zaagje had ik ook gekocht bij Edmund Drescher, ik vond hem zo leuk. Ook wist ik nog dat er vroeger thuis zo'n zaag (misschien met dicht handvat) was. Dus ik dacht hem gewoon te laten slingeren in de werkplaats in de hoop dat het toch wel iemand zou opvallen. Gelukkig, Simon en Hermien. Mijn dag is weer goed.

Anoniem zei


Nou, ik zie de borstel echt wel hoor helemaal rechts, hopen dat ik nog voor Guus ben..........

Wat is de prijs?

Broer Wim

liwi zei

Haha, nee Wim geen prijs,jammer.
Dat borsteltje (links!) lag er vorige week ook al. Het ging om het hangertje en de zaag.. Die borstel moet ik trouwens nog aanpassen en ligt er per ongeluk nog.