zondag 9 november 2014

Maandag 3 november


Eindelijk, de herfst doet z'n best. De catalpa's verliezen in een rap tempo hun blad. Met als gevolg dat ik erop uit ben getrokken met de hark om de oprit weer een beetje toonbaar te maken. Heerlijk buiten met die wind, en nee, ik hoef geen regenjas aan want ik ben zo klaar...dacht ik. Ik was nog maar net begonnen of daar kwam de regen mij plagen. Natúúrlijk is het dan de moeite niet om een regenjas te gaan pakken. Nee hoor, lekker doorgaan in mijn vestje want: ' ik ben zo klaar'. Niet dus, het was ietsjes meer werk dan ik dacht en was ik dus níet zo klaar maar wèl lekker nat geregend.
En de oprit ziet er weer vorstelijk uit!


Woensdag 5 november

Manu komt met de ruimtelego spelen.
 Helemaal het einde voor hem..
Hier de aarde met een ruimtevaartuigenmaakstation..


"Oma, ik geloof dat ik nooit meer kan stoppen dit te spelen"..


Klopt, hij ging maar door en zo kwamen er ook nog de maan, Mars, een waterplaneet en de zon. Ik moest zeer halsbrekende stappen doen om nog bij mijn eigen hobbyplek te komen. En 's avonds na het eten vlug weer verder spelen.
Manu, kom morgenmiddag maar verder spelen dan laten we nu lekker alles staan!

Verder deze week..

..heb ik alle foto's die van mijn moeder nog bij mij in de sportkamer staan door zitten spitten. Op zoek naar foto's van haarzelf en van mijn vader.
Dit, omdat ik iemand heb gevonden die twee poppen voor het winkelpand wil gaan maken. En daar zijn foto's bij nodig.
Nu zit het niet mee natuurlijk dat mijn vader al op zijn 52e is overleden en thuis altijd de foto's maakte en afdrukte, zijn hobby. Hij staat er dus zelf zeer zelden op.. (wij wel) en toen wij groot genoeg waren om zelf met een camera rond te sjouwen om hem er op te zetten was hij er dus niet meer... Van Marie heb ik gelukkig wel wat foto's gevonden die geschikt zijn, tenminste dat hoop ik.
Met het kijken naar al die foto's ging er wel weer het een en ander door me heen. Vooral liefde en bewondering. Voor mijn moeder, die ondanks dat ze zoveel meemaakte, zo vol acceptatie en humor bleef. Toen ik nog een pubertje was zag ik dat misschien nog niet zo goed...maar ik heb het goed gemaakt!!

Ook leuk dat ik weer eens in de papieren van het huis op de Voorstraat heb zitten spitten en daarbij een diploma en vergunning van mijn vader opdiepte...die heb ik gescand en ga ik mini maken en inlijsten om op te hangen in het winkelpand, ergens.. En ook een vergunning van Marie toen ze de stap maakte om verder te gaan met de winkel.

Zaterdag 8 november

Op naar het Reeuwijkse Hout met Cilia.


En ja hoor, aan deze foto gingen er zeven voor af..en elke keer stond Cilia er weer niet bij. Maar de aanhouder wint, ze heeft er heel wat spurtjes voor gemaakt. En ik maar wijzen waar Gouda ligt. Toch altijd wel lollig, met de zelfontspanner!


De zon scheen, het was er prachtig.

Zondag 9 november

Alweer een zondag, alweer een hele week voorbij.
Vanmiddag wilde ik de elektricien uit gaan hangen. Dat wil zeggen, ik had het voornemen om de elektriciteit in het winkelpand aan te gaan leggen. Niet verder gekomen dan het pand zo goed als leeg te halen en twee gaatjes boren..


..zoekplaatje..

Verder de middag gezellig met Simon en Hermien doorgebracht.
4 opmerkingen:

Anoniem zei


Niet overdrijven Lia, maar 6x hoor!

liwi zei

Haha Cilia...misschien waren het er wel acht!!

Guus zei

Ik zie er geen gat in hoor!
Guus.

liwi zei

Guus toch, haha, onder het rechterpuntje van het dakraam en bijna in het hoekje achterin!