zondag 26 juli 2015

De afgelopen week heerlijk op de boerencamping van Janet in Bergambacht gestaan. Met de katterug getoerd en lekker wat rondgefietst. Op woensdag zijn Fijgje en Lies gekomen voor een kopje koffie en om ons weer mee terug te nemen naar Gouda. Vandaar zijn wij weer terug gefietst naar Bergambacht. Omdat we de caravan voorlopig in de polder laten staan is het wel lekker om daar fietsen te hebben.Maar voordat we uit Gouda vertrokken met de caravan, eerst nog het interieur vernieuwd. Nieuwe bekleding voor de banken gemaakt en nieuwe gordijnen. Alles in twee dagen tijd.
Hier ziet de bekleding wat roze maar in het echt is het mooi donker rood.


Hééél andere gordijnen...maar de voorgaande inrichting had toch iets van een madammententje..


Dinsdag 7 juli

Op weg naar het "Huis van Gijn" in Dordrecht (daar is een tentoonstelling "alles klein") en zoekende naar een parkeerplek, zag ik opeens Villa Augustus staan. Wim gelijk de weg afgesleurd, want daar wilde ik ook weleens naartoe. Al verschillende malen tegen gekomen op internet en ik was er erg nieuwsgierig naar.Op het moment dat ik het gebouw ontdekte zat Wim natuurlijk naast mij in de auto.                                                   Wij vinden het wel een aanrader, mooi gebouw, leuke marktwinkel erbij, veel te zien. Heerlijke koffie met de keuze uit veel lekkers. Vooral mooie tuinen en toegankelijk voor iedereen.Nog nooit een heg gezien van appelbomen op kniehoogte..

Zo hoor, genoeg Villa Augustus. Wie meer wil zien moet vooral naar Dordrecht gaan. Wij willen er in ieder geval ook een keer gaan eten.

Zaterdag 25 juli

Op naar Gouda, door de storm. Volvo's omruilen en dan met de hedendaagse Volvo naar de Ikea. We zijn het slapen op die oude bankmatrasjes uit 1971 zat!
De weg tussen Gouda en Reeuwijk lag met bezaaid met afgewaaide bladeren en takken, dat maakte het wel een beetje spannend...

Bij de Ikea een fijne matras gevonden, (lichtgewicht) nu moest dat nog mee naar Bergambacht natuurlijk..maar kijk eens aan, die Zweden maken er mooie rollen van, handig past zo in de auto!


En vooral ook handig, want nu is het probleem "hoe krijgen we zo'n matras op zijn plek in de caravan" ook opgelost. Plastic eraf en uitrollen maar. En dan even wachten tot het zijn dikte krijgt. Goed systeem!


Het heeft zijn dikte inmiddels bereikt en we liggen er prima op.
en de gordijnen zijn hier ook te zien.

Bij de Zweedse firma ook nog een mooie plank gescoord waarvan ik met mijn éne timmermansoog zag dat die precies op het aanrecht zou passen..en ja, perfect..


..hij kan mooi heen en weer geschoven worden.


Ook leuk deze week..we aten ergens een pannenkoekje. Spraken daar een man aan..look a like van André Rieu.. Maar het leuke is, zo bleek uit het gesprek, dat hij reparateur is van glas in lood ramen. En zelf ontwerpt etc. en tiffanylampen maakt.
En weg is van de Jugendstil..had het gelijk over Horta in Brussel.
Dus heb ik hem verteld over mijn plannen..dus..heb ik nu een telefoonnummer en een plek waar ik hem kan opzoeken en wil hij mij wel helpen. 
Jippie!!
2 opmerkingen:

Sjaak zei

Geen problemen met de caravan in de storm?

liwi zei

Nee hoor, hij blijft stevig staan.