zondag 2 augustus 2015


Maandag 27 juli 


Naar het glasmuseum in Leerdam, allemaal weer mooi natuurlijk.
Daarna naar de glasblazerij. Ook altijd weer leuk.


Deze gloeiende glasbal is uiteindelijk een hele grote, mooie schaal geworden.

Woensdag 29 juli

Kringloopwinkeldag. 
Maar eerst naar Gouda om de Volvo’s weer om te ruilen. En om gelijk de kussens van de caravan, die vervangen zijn door een matras, in de garage zetten. Alleen al staat het héél sloeberig om aldoor met die kussens achter in je auto rond te rijden, maar er is tevens ook niets meer door je achter-en zijruiten te zien.

Hoewel we een lijstje met meerdere winkels hadden zijn we er maar in één geweest. “Douwgie's kijkdoos” in Lekkerkerk. En daar was het zo gezellig en leuk dat we er te lang zijn blijven plakken.

Een echte kijkdoos, er was genoeg te zien. Maar vooral de man (Douwe)  die de boel draaide was wel bijzonder…en een praatgraag. Hij zat achter zijn schildersezel in de winkel. Aan een grote tafel zaten al verscheidene mensen uit het dorp aan de koffie, er werd door iemand muziek gemaakt. Wij schoven erbij aan..kopje koffie en vooral koekjes, die moesten op want Douwe vertrekt volgende week naar Frankrijk. En nog meer koffie…en Douwe maar praten. Een speciale kijk op het leven..en daar vertelt hij graag over. En hij organiseert daar op het dorp nogal eens wat. Maar ook merkwaardig, vertelde hij speciaal aan ons, “want de mensen op het dorp die weten het inmiddels wel van mij, dat gekke trekje..”  daar komt ie hoor: “ik kan de mensen aanvoelen, ik weet zo wat er met ze aan de hand is”.  Douwe zelf vond het wel eens lastig..

Nadat we nog een tijdje lekker hebben rond gekeken en wat kleine dingetjes kopen zeggen we Douwe nog even gedag.
En dan, als we bijna bij de deur zijn..zegt ie tegen mij: "ga maar eens vlierbessensap drinken, dat is goed voor je darmen, dan ga je je wat beter voelen.." 
Verdikkeme, daar heeft die Douwe toch een punt..!

Vrijdag 1 augustus
(en al weer twee jaar geleden van Marie)

Mooi weer, gisteren genoeg beweging gehad op de fiets, vandaag trekken we er weer op uit met katterug.
Besluiten om in Oudewater even te lunchen.
Maar dan..!
Teruggekomen bij de auto blijkt hij ons tijdelijk niet van dienst te willen zijn. Terwijl Wim de sleutel in het slot heeft omgedraaid (ja, zo werkt dat nog bij oude auto's...met een sleuteltje..) weigert de deurklink dienst, met geen mogelijkheid is het portier open te krijgen. En de deur aan de passagierszijde kan alleen maar van binnenuit geopend worden.


Wim probeert in te breken in onze eigen auto. Het is hem uiteindelijk gelukt om via een kiertje bij het raam een lus om het knopje van raamzwengel (ook hier; ja.. zo werkt dat bij oude auto's, er moet nog flink aan de zwengel worden gedraaid om het raam naar beneden te krijgen) te hangen. Maar helaas, door de zwengel omhoog te trekken gaat het raam juist dicht. 
Het toeval wilde dat we tegenover een brandweerkazerne geparkeerd staan alwaar de mannen buiten de boel schoon stonden te spuiten, we zijn daar om hulp gaan vragen.


Al gauw komen er vijf brandweermannen de helpende hand bieden.


Er wordt van alles geprobeerd..


..eens kijken of de achterbank vanaf deze kant losgeschroefd kan worden..


..terwijl er hier nog verder gepield wordt met een lang ijzerdraad om de knop aan de passagierszijde te bereiken...


..en kijk, het is gelukt om het binnenwerk uit de kofferbak te krijgen zodat de bank ietsje naar voren kan..
(zat ook tegen, de bank lag afgeladen met spullen zodat hij niet naar voren geklapt kon).. En nu kijken of het achterraam zo bereikt kan worden..


En kijk, het raam is open, maar ook dit gaat niet werken..


..dan nog een laatste poging, kijken of de dunste (ik ben blij dat ze mij niet in het oog hadden..) brandweerman zich naar binnen kan wurmen..


En ja hoor, gelukt!
Met dank aan de brandweermannen van Oudewater.
Ze wisten van geen opgeven, het moest en zou lukken, ze hadden gelukkig de tijd.

En vandaag zijn we weer thuis gekomen.
Ook wel weer lekker, en waarschijnlijk rustiger dan op de camping. Nog nooit meegemaakt daar..maar alle 15 plekken zijn zo'n beetje wel constant bezet. 

Kom, ik ga eens aan mijn vlierbessapje..
Geen opmerkingen: