zondag 1 november 2015


Dinsdag 27 oktober

In afwachting van de inentingen die ik vanmiddag krijg (komen ze thuis doen) ben ik aan het houtdraaien geslagen.
Voor het tafeltje dat ik nu aan het politoeren ben wil ik zelf nieuwe pootjes draaien.


En al zeg ik het zelf.. (en dat mag) ik vind het wel een leuk pootje!
Nu nog twee. En die moeten wel op dit pootje gaan lijken..Volgens Joop hoeven ze echt niet precies hetzelfde te worden..want dan kan ik ze net zo goed in de winkel kopen. (zijn winkel natuurlijk ;)

Maar zie, een paar dagen later..


..het resultaat. 
Ik had maar één mislukkeling. Die onderste stukjes moet ik nog afzagen. En het politoeren gaat momenteel ook wel lekker. Het wordt al een mooi tafelblad.

Zaterdag 31 oktober

Niets bijzonders vandaag, alleen kijk ik erg uit naar morgen. Dan is de grote DHN ( Dolls House Nederland) beurs in Ulft.
En ik heb inmiddels vernomen dat er twee poppen, die enigszins lijken op mijn ouders, daar op mij liggen te wachten.
Spannend..want vind ik ze ook genoeg lijken..??
En morgen ook een elektrische figuurzaag en een draaischuurschijf kopen die ik heb gereserveerd. Nog mijn verjaardagscadeau.
Deze keer gaat Wim gezellig met mij mee.
Ik heb er zin in!!!

Zondag 1 november

Terug uit Ulft waar het voor mij fantastisch was. Maar ook Wim had het naar zijn zin. Er was weer veel moois te zien. Zoals o.a. de (of een..) prins uit Qatar die daar duizenden euro's liep uit te geven. Ik stond gezellig naast hem tussen allerlei spulletjes te snuffelen toen ik mij opeens realiseerde wie hij was. (hij is wel een opvallende verschijning) Ik heb wel eens over hem gelezen en creaties van hem gezien in ons 'vakblad'. Bij een kraam waar ik alleen maar kan likkebaarden bij de tentoongestelde spullen koopt hij gewoon tien mooie voorwerpen van zo'n 250 euro de stuk.. En bij de Engelse zilversmid doet hij met het grootste gemak een bestelling van een paar duizend euro... etc..
Tja, verschil moet er wezen hè..
(Waarom eigenlijk?)

Maar terug naar mijn eigen aankopen.
Bij binnenkomst natuurlijk eerst naar Carla Zandvliet die mijn poppen gemaakt heeft. Ik ben er heel blij mee!! De popjes zijn erg mooi gemaakt. Het is niet zo dat ik gelijk vond dat ze het 'waren', maar ze lijken sprekend op de foto's die Carla heeft kunnen gebruiken. Frappant.. En eenmaal thuis, toen ik mijn moeder uitpakte zag ik een zeer sterke gelijkenis met mijn oma, de moeder van Marie. Prachtig toch. Marlies en Karin vinden het helemaal hun oma! Inmiddels zit mijn vader op zijn tafel en staat Marie met een klant in de winkel. Maar 's avonds foto's maken is niet mijn sterkste kant...dus, volgende week de foto's van het geheel.
Van al mijn aankopen. 

 

Toch wel saai van mij om helemaal geen foto meer te plaatsen..
Deze valt nog wel mee en geeft toch een idee van hoe het er nu uitziet in de kleermakerij.


3 opmerkingen:

Wim van de Tolheks zei

Mooi hoor Lia! Benieuwd naar volgende week!

Guus van de Lisdodde zei

Zeker mooi Lia, ik kan niet wachten tot volgende week!
Zo nieuwsgierig naar moeders.

liwi zei

Nog 6 nachtjes slapen... ;-)

xx