maandag 10 oktober 2016Gister op de beurs gescoord, nog geen vier cm hoog..beetje een misbaksel of eigenlijk een misblaassel.. (daarom niet zo duur..) maar als ik hem de goede kant op draai zie je dat niet zo. En ik vind hem mooi!


Zaterdag 8 oktober

Daar begin ik gelijk maar mee..want om nu elke week te vertellen dat ik op een van de kleinkinderen gepast heb, of boodschappen met de buurmeisjes heb gedaan, of steentjes geplakt heb..etc.. dat is wel èrg saai. Laat ik het verslag dan maar beperken tot het geneuzel in het weekend.


De taken zijn aardig verdeeld, Wim maakt de makreel schoon voor onze lunch, ik snij een pompoen van vijf kilo aan gort voor de pompoensoep 's avonds. (Sjaak, nog steeds jouw recept, bijna niet meer te lezen..)

Rara..en wat is dit nu?


Het ziet er een beetje smerig uit, maar het is gewoon de binnenkant van de pompoen waar taugé in groeit.. Of kiemt? Nooit eerder meegemaakt.


Wim haalt de scheef weggezakte planken weer omhoog terwijl mijn soep in twee pannen staat te pruttelen op het vuur.


Uiteindelijk heb ik na wat pureerwerk zeven liter soep waar we vanavond met zeven personen van gaan eten. En verder doe ik een paar emmertjes in de vriezer.


Zondag 9 oktober


 Beurs in Rijswijk, ja zeker, 1:12!
Ik heb er zin in, op deze beurs kun je nog wel eens een koopje op de kop tikken. En dat heb ik dan ook gedaan. Onder andere een sterk afgeprijsd bad gekocht, ik was al een behoorlijk tijdje naar een behoorlijk bad op zoek. Nu zag ik een geschikt exemplaar voor drie euro, omgerekend naar 1:1 is dat 36 euro voor een bad. Geen geld toch.
Ik moet hem alleen nog even oppimpen naar een bad van begin 20e eeuw.. 


En dan ziet hij er nu zo uit!De pootjes heb ik ook donkerder gemaakt. De heetwaterkachel heb ik na lang zoeken, geduld hebben, gevonden op internet. Het vervelende is dat je op foto's meer oneffenheden ziet dan gewoon met het blote oog. Dat bad ziet er toch nog wat vlekkerig uit.. Hmm..dan ga ik de buitenkant toch nog maar een keer behandelen met de kwast. Ik wil hem wel perfect, ook twijfel ik nog een beetje of ik er nog wat gebruikssporen op ga maken.


En voor één euro een grappig potje waarvan het lijkt dat het uit been oid is gemaakt. 


Maandag 10 oktober

 Het is weer zover..


Het waterleidingbedrijf heeft nu weer wat andere mannen bij ons op de stoep gezet, de boel gaat weer open. Binnen een mum van de tijd stond de hele straat blank! Maar dat heb ik niet gezien omdat ik op dat moment met mijn hoofd onder de kraan van de kapper zat, heerlijk. Maar onze buurmeisjes voorzien mij altijd graag van de straatverhalen als ik iets heb gemist ;) .
4 opmerkingen:

Sjaak zei

Een pompoen van 5 kilo, dat geeft veel pompoensoep.
De wormpjes zijn de pitten die kiemen. Ik heb het bij een pompoen nooit gezien, wel bij tomaten. Het zou er op kunnen wijzen dat de pompoen al langer ligt te wachten om tot soep verwerkt te worden.

liwi zei

Een oude pompoen dus... De soep is er niet minder lekker om!

Sjaak zei

Had je die zelf zo lang bewaard? Hoe lang?

liwi zei

Nee, ik had hem vorige week gekocht bij een groentehal.. voor vijf euro..