maandag 10 april 2017Dinsdag 4 april


Dit wordt me het dagje wel..
Als ik om 7.15 uur de gordijnen openschuif zitten de elektriciteitsmannen al in de kuil die ze hebben gegraven..op zoek naar de aansluiting van ons huis op de oude hoofdkabel. 
Die was vervolgens om 10.00 uur nog niet gevonden.


En inmiddels ligt er 7 meter stoep open..raadsel.. Dat bliepbliepding van gisteren geeft kennelijk toch niet exact de juiste informatie.
Er wordt een nieuw plan gemaakt, zij besluiten om maar eens vanaf de voordeur te gaan zoeken. Ik vind het maar sneu dat ze al drie uur aan het zoeken zijn zonder iets opgeschoten te zijn. 


 De komende uren zal deze sleuf er dan ook verlaten bij liggen..


Eerst maar eens onder de vloer kijken hoe het daar loopt..


En dan begint het grote speurwerk vanaf de voordeur wat voorlopig nog niets op gaat leveren.


Het gat voor de voordeur wordt steeds groter.
Er wordt flink wat heen en weer gebeld...
..en er komt een busje versterking aan! Zodat er vast een sleuf gegraven kan worden vanaf de stoep naar ons huis.

En inmiddels zit ik zonder internet.. en doen de tv en de telefoon het ook niet meer. Ik heb al van alles geprobeerd. Krijg een donkerbruin vermoeden.. en informeer eens even bij de mannen.. Maar die weten van niets en adviseren mij eens naar de KPN te bellen. Doe ik!

Helaas, geen storing bekend in mijn postcode gebied.. en terwijl ik hÊÊl lang met die Groninger aan de telefoon zit komt er eentje schuldbewust gebaren, de spade is door de kpnkabel gegaan. Hij was voor de zekerheid toch ook maar eens op zoek gegaan.
Voor meer informatie laat ik die twee maar even met elkaar overleggen en vervolgens maak ik een afspraak voor een monteur.En kijk, daar komen de heren van de glasvezel eens even poolshoogte nemen..ik zie hem al denken: 'Als deze mensen de gleuf graven kunnen wij onze kabel er ook wel doorheen leggen'. 

Inmiddels is er bij de voordeur besloten om de oude leiding te laten zitten..ook daar is niet te vinden waar hij nu naar voren gaat.
Dan maar beginnen aan de nieuwe.. Dat moet natuurlijk toch wel, maar de oude leiding had netjes afgekoppeld moeten worden geloof ik.. en ik heb er natuurlijk geen verstand van,

En dan gaat het opschieten..
Best wel mooi, zo'n elektriciteitskabel..
Deze moet nu door de rode buis van huis naar de stoep..

Complimenten voor de service van de KPN! Om half drie staat de monteur op de stoep om mijn verbinding met de buitenwereld weer te fiksen.


Weer een nieuwe vent in dat gat..


Mocht het de KPNmonteur niet lukken om de breuk te herstellen hebben ze gelijk ook een buis voor een nieuwe kabel voor hem in de sleuf gelegd. Dat is toch aardig.
Maar het lukt hem wel! Ondanks dat het een oude kabel is.. (de monteur is niet zo tevreden over zijn baas, waarvan hij geen nieuwe mocht trekken).
Door de andere groene loopt inmiddels de glasvezelkabel.

Huh..


..de KPNman is zo uit zijn broek gestapt om te kijken of binnen weer alles naar behoren werkt.

Nu, om het verhaal maar eens af te ronden.. Om ongeveer 15.30 uur was iedereen wel vertrokken.
Maar eerst hebben we nog even een groepsfoto gemaakt! (Wim wilde er ook op, vierde van links).
Omdat het zo gezellig was!Dan gaan we verder naar de avond, het keukenpersoneel komt ook weer langs.
Naar aanleiding van de gezellige avond in maart hebben Yesni en Chalomis besloten dat zij voortaan elke eerste maandag of dinsdag van de maand komen koken.Het wordt al gauw een gezellige bende op mijn altijd keurige aanrecht. Er wordt bietenstampot speciaal gekookt. Met gehaktballen.
Heerlijk!!


Vrijdag 7 april

Ja, woensdag en donderdag waren ook leuke dagen hoor..zeker donderdag. Toen ben ik met Antoinette lekker wezen lunchen in de koffiefabriek en daarna naar het verzetsmuseum geweest.
Maar goed vandaag ga ik lekker drie-in-de-pan en pannenkoeken bakken voor een koppeltje.Bij lange na niet iedereen, maar zo is het ook wel eens leuk!Deze foto was van de vrijdag ervoor..samen met Karin een dagje naar Noordwijk, helemaal vergeten te plaatsen.


Gaan we vlug naar..


Weekend 8/9 april

Zaterdag de hele dag naar Zwinderen, na eerst Lenie in Apeldoorn opgehaald te hebben.
En wat een feest, stamppot is in deze week, Bea zette maar liefst drie verschillende op tafel! Heerlijk. En dan blijven er van die mooie eenpersoonsgerechtjes over die ik dan meeneem voor Abel. Vindt hij ook lekker.
Zondag ga ik maar weer eens in de tuin aan de slag, ik wil hem klaar hebben voorde Pasen. En eigenlijk ook voor donderdag, want dan komen mijn nichten Tineke en Hannie op bezoek.Ook nog even getoerd. Waar we onderweg op dit prachtige plekje in de Krimpenerwaard ons meegenomen biertje hebben zitten drinken.
's Avonds wipt Victor aan en hebben we de eer om de ISS voorbij te zien komen. En dat gaat heel snel! 27.660 km per uur. We hebben hem 6 minuten kunnen zien. Het is wel een gek idee, wij staan daar buiten in het donker naar zo'n ruimtestation op 400 km hoogte te kijken waar op dat moment dus 6 (geloof ik) mensen in verblijven.


Maandag 10 April

Natuurlijk weer aan de slag in de tuin, de vijver uitgebaggerd en de fontein een beetje gepoetst.
En nu net terug uit de schouwburg waar de school van Manu, Bauk en Hinde een spetterende uitvoering heeft gegeven. Alle kinderen doen mee en we zitten dan ook met plezier naar onze kleinkinderen te kijken, soms blijkt dan dat je het verkeerde kind zit te bewonderen... (de kleuters hadden dan ook allemaal hetzelfde pakkie aan, allemaal kuikens). Maar hoe dan ook, als ik echt de goeie in het vizier heb gloei ik weer van trots.


4 opmerkingen:

Wim van de Tolheks zei

Geweldig! Wat een mooi beeld-(en)verhaal weer!

liwi zei

Ja, dank je, het was weer een hele belevenis. X

Cilia zei

Zo.....geduld heb je wel Lia! Wat een gedoe. Maar dat zinnetje van "Weer een nieuwe vent in dat gat" klinkt wel een tikje ondeugend!

liwi zei

😂😂😁😄