zondag 6 juli 2014Behalve dat onze buurvrouw een vlijtig Liesje is hebben we er ook een op de veranda. Enige weken geleden van Lenie gekregen, maar dat hij nu nog steeds mooi bloeit komt natuurlijk vooral door vlijtige Lia :-)

Zaterdagavond 5 juli

En ja hoor, Nederland heeft gewonnen!!!
Ik hoop volgende week ook weer zo te kunnen starten met de blog.

Zondag 6 juli

Deze week de kruk afgemaakt. Ik weet natuurlijk ook wel dat het een krukje is. Maar ik vond het best wel een behoorlijk karwei, dat maakt het ook wel een kruk! 


Hier samen...
maar voordat het zover is gekomen..


Eerst moest dat driehoekje onderin er nog in. Met een satéprikker op z'n plaats gehouden. 
En dan, die koperkleurige pootjes, dat is de bedoeling niet natuurlijk..


..die heb ik dus geverfd in de kleur van mijn vaders kruk.


..daar die kruk al heel oud is heb ik de poten bewerkt met "roest". (speciaal doosje heb ik om met verschillende kleuren de boel oud te doen lijken, dat is echt een leuk karweitje...namelijk,  het tegenovergestelde van schoonpoetsen)


En zo staat het er nu bij. En ik, ik voel me blij!

Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat ik voor de zitting een stukje kurk heb gebruikt. Dat is niet zo, ik heb van de onderkant van de steel van onze oeroude ragebol (geërfd bij het huis) het topje afgezaagd. Ik zag daar precies de zitting van mijn vaders kruk in. 
Tja, voor sommige dingen moet je gewoon goed om je heen kijken.

Het leuke van dit weekend was dat Ravi (nog geen twee en half jaar) voor het eerst in zijn leventje is gaan logeren, en wel bij ons. Samen met zijn zus Noraly.
Dus ook voor het eerst zonder zijn ouders erbij ergens anders eten.
Het was me een feest en echt heel erg leuk. Spelen, eten en spelen, daarna in bad. Hij vond het allemaal even geweldig. En toen gingen we naar bed. 'Ravi, heb je slaap?' Nee, zegt ie, 'Ravi heeft moe'.
Toen lekker samen op bed gaan liggen, hele verhalen. (Wim bracht Noortje naar bed, zij zouden samen op zolder slapen, wat een lol daar boven..) 
Liedjes zingen, woezeltje aan...bijna in slaap...toen, opeens: 'Ravi moet bij mama slapen'  Niks geen tranen of een probleem, het was gewoon een constatering. En dat was voor hem het einde van de logeerpartij. Logeren is heel leuk, totdat je weer naar mama wilt!
De volgende ochtend werden we dus alleen met Noortje wakker!En ik ga net zo eindigen als vorige week:
Op naar de volgende wedstrijd van Nederland!2 opmerkingen:

Guus zei

Hoi Lia, ik wil toch nog even spontaan laten weten dat je een prachtig stukjekrukjekunstjewerkje hebt verricht. En nou maar hopen dat nederland net zo'n mooi kunstje flikt op het grasveld!

Xx Guus.

liwi zei

Haha Guus, das een goeie!!!
En bedankt voor je reactie.
xx