vrijdag 15 oktober 2010


Deze vrijdag was een beetje anders dan anders....
Om te beginnen voelt Wim zich sinds gisteren niet helemaal fit, grieperig. Dat komt hem slecht uit, hij wil doorgaan. Bartek was ook nog niet helemaal over zijn griep heen, een w.c...klein klusje dacht hij..maar het zat hem een beetje tegen. en dan was Jacob er, hij had veel te doen bij ons maar wilde om 16.00 uur stoppen..dan begon zijn vakantie. Echt iemand die hard doorwerkt, Wim en hij kunnen het dan ook goed vinden samen.
Vanmiddag zijn Wim en ik naar Montfoort gereden waar onze tafel door Vincent wordt opgeknapt. Hij stond helemaal uitgeschoven toen we binnenkwamen. Mooi gezicht. 4.75 mtr. lang kan hij worden. Maar dan moet er wel erg veel aan gerepareerd worden. Dat laten we niet doen, we vinden een lengte van 3.50 mtr ook wel goed. Dat houdt in dat er maar één kant uitgeschoven wordt. Op de terugweg boodschappen gedaan, en bij thuiskomst kwam ons een sippe Jacob tegemoet, de cv.ketel deed het niet.  Hij gaf een storing aan. Er moet in het verleden water in de ketel hebben gestaan waardoor er een chip vervangen moet worden,kost 285 euro. Tja...moet toch gebeuren. Wel een beetje een tegenvaller...maar ja. Dat is wat het huis betreft de eerste dus we mogen niet klagen.
Zelf ben ik vanmorgen eerst de voorraadkast eens gaan uitmesten, daar hoef ik in ieder geval niet veel verder dan naar de  container mee te verhuizen... heel veel over de datum!
Jammer dat Jacob geen tijd meer heeft gehad om ook de douchekraan te bevestigen, dat wordt nu de maandag na de verhuizing gedaan. Gelukkig kunnen we wel in bad.
Een groot gat boren in de kelder voor de afvoer van de wasmachine.
 Overal radiatoren
Jacob heeft vandaag eerst de radiatoren overal geplaatst.
Probleem in het toilet over de plaats van het kraantje voor het fonteintje..
Op bezoek bij Vincent waar de tafel uitgeschoven stond, voor het eerst dat wij dat zagen...
Op deze lengte gaan wij hem laten maken.
Er zijn drie soorten hout in de tafel verwerkt, het bovenblad is van mahonie, het hout er onder van eiken. Van de poot zijn ze niet helemaal zeker.
  Onder meer deze tekens geven aan dat onze tafel met de hand is gemaakt, zij schatten hem in ieder geval meer dan 100 jaar oud. Dat kan wel kloppen, de man waar we de tafel gehaald hebben zei dat hij van eind 1800 is.
Volgens mij tapt Jacob hier een kopje thee bij de radiator...
Ehhh....Wim waar ben je...wat een stofzooi...
Bartek legt de laatste hand aan het toilet. Dan is hij uitgewerkt bij ons.
Inmiddels heeft Wim de linkergarage opgeruimd en het hekwerk weggesloopt. De oude keuken uitgestald zodat we daar al het gereedschap kwijt kunnen. Ook hebben we al het hout dat nog verwerkt moet worden in huis daarheen gebracht. Zodat de kamer nu leeg is. Ondertussen heb ik ook alle troep gemaakt door Bartek en Jacob opgeruimd. Alles was helemaal wit door het huis heen gelopen.
Kijk..weer een schone vloer omdat we er weer een verwijderd hebben... en wat opgeruimd hè..
Daarna lekker samen aan de boerenkool van Marlies.


En als bij jullie de begintekst met streepjes staat, (bij mij is dat niet, maar bij Wim wel) ik krijg dat niet weg. Sorry.

Geen opmerkingen: