zondag 5 augustus 2012

Maandag 30 juli

Wim is al weer druk in de weer in onze sportkamer.


Het laatste stuk aan de kant van de deur wordt ook geïsoleerd.

Ik heb een mobiele waslijn gespannen en geniet (echt waar) van een wapperende was aan de lijn. Dat heeft wel wat vind ik..


..daarna weer het 'echte werk'!


Kijk, de wand is ook bekleed, nu nog een heel klein stukje.


Hoogglans op de sierlatten......terwijl Wim   's avonds de hoeken nog aftimmert....maai ik het gras nog even nu de zon er niet meer op schijnt.


De hibiscus staat in volle bloei.


Dinsdag 31 juliVandaag doen we maar een paar dingen omdat we naar Marie gaan.
Tevreden dat alles er netjes op zit. 
Nog even vlug een 'ring' boren, daarachter loopt het snoer van de fontein. Het motortje zal het op een gegeven moment wel begeven, dat is het altijd handig als we weten waar we moeten zijn.Woensdag 1 augustus

Voor de wanden een soort 'white wash' lak gekocht. Je ziet nog niet heel veel verschil. Benieuwd hoe het er na een tweede ronde uit gaat zien.


Wim heb ik naar de voortuin gejaagd daar ik bang ben dat het stof van het zagen op de natte verf van deuren komt te zitten.


In een lange balk freest hij een gleuf..

..van de balk maakt hij een kozijn. Hiermee wordt een openklappend raam in de sportkamer gemaakt.Eindelijk, de verf is droog, dan kunnen de groene sierlatten erop.

En dan komen Alivia en Noraly logeren.Donderdag 2 augustus


's Morgens met de meiden de caravan gaan halen. Het was geen mooi weer dus heb ik lekker een filmpje gekeken met ze. Verder vandaag doende geweest in de caravan, wat voor de kleinkinderen altijd een leuk speelhuis is. Om het vakantieachtig te maken hebben we geluncht in de caravan.

Er was ook wat pech..de middelste scharnieren heb ik geel geschilderd. We hadden niet bedacht dat de gaatjes van al die scharnieren niet op dezelfde plek zitten..de gele scharnier past dus wel op een plek waar een groene moet komen.
Inmiddels heeft Wim dat al weer opgelost door bij deze scharnier nieuwe gaten te boren. Verder komt het redelijk uit.
Nog even wat gele sierlatjes oplijmen.

Ik heb een ander leuk klusje te doen..Ravi vindt het fruithapje heerlijk!


Vrijdag 3 augustus


Gisteravond besloten dat we dit weekend toch echt eens weg willen gaan. Zoeken op internet naar minicampings/ boerencampings..
Uiteindelijk vanmorgen één gevonden waar ook nog plek is voor ons: we gaan naar Mont Métier, in de buurt van het vestingstadje Beau Jardin. Allebei liggend aan de rivier La Fuite.
Nog even wat gaatjes wegwerken, de deuren worden steeds mooier....anders dan in de garage, die helemaal afgeladen is. Gelukkig mag de Katterug bij Jan en Aafke in de garage logeren.

En dan eindelijk die caravan achter de Volvo en op weg!
En zo zag ons weekend eruit..wel erg Hollands..;-))3 opmerkingen:

Hermien zei

Dus een mincamping bij Bergambacht, in de buurt van Schoonhoven aan de rivier de Lek.

Bert zei

Jullie hebben het ongetwijfeld erg naar de zin gehad daar aan de Fluite. Toen ik dat las verwachtte ik wel een paar actiefoto's van Wim in een kajak, woeste stroomversnellingen trotserend. Juist ter hoogte van Beau Jardin leent de Fluite zich geweldig voor kajakken. Ik meen dat het IJslands Olympisch team zich daar altijd voorbereidde op de kwalificatie wedstrijden voor de OS. (Verder dan de kwalificatie wedstrijden zijn ze nooit gekomen, helaas). Nu is het wel zo dat het draagvermogen van die Kajaks daar maximaal 90 kg is, dus dat zou een verklaring kunnen zijn van het ontbreken van de foto's. Voor wat rustiger werk kan ik je aanbevelen te verpozen aan het Gull Lake, het is een zeer diep (doch als regel ook rustig) water, dateert nog uit de jongste IJstijd) in de Statsskovene nabij eeuwenoude Stendysser. In het dorpje Nyerested, daar in de buurt, hebben ze ook een mooie kleine boeren camping. Waarschuwing: in dat gebied leven veel reptielen waaronder adders, dat zal Wim zich nog wel kunnen herinneren, uit de tijd dat hij nog gewoon Wimmie was (Die adders hebben mij indertijd bijna mijn huwelijk gekost!). Groeten van Bert.

liwi zei

Hermien, helemaal in de roos!!
Je ziet, we hoeven helemaal niet ver om een leuk plekje te vinden.

Bert, we zullen het in gedachten houden., bedankt.