zondag 11 november 2012

Eind goed...

...al goed!
(nee, ik ga niet stoppen met bloggen)

Wat ik zeggen wil, is dat Wim en ik er achteraf niet zo gek vanaf zijn gekomen. De aanrijding zakt weer een beetje weg naar de achtergrond al heeft Wim nog wel een beetje de kriebels als we (hij) door het groene licht rijden. Het bedrag dat we terug hebben gekregen van de verzekering is erg meegevallen en voldoende om een auto naar onze zin uit te zoeken.
Het leuke voor Wim is dat hij nu, zonder dat het de bedoeling was, kan rijden in een 'nieuwe' auto.En dit is hem dan; een Volvo S40, diesel. Dat scheelt ons zo'n duizend euro per jaar!


Victor (die van Willemien) heeft ons woensdagmiddag naar Hoogeveen gereden. En heeft hij even een 'technish neusje'  onder de motorkap gestoken.


Zondag 11 novemberWim knutselt in de auto. Daar zat zo'n telefoonhouder, maar de telefoons van tegenwoordig passen daar niet meer in..en nu kan de tomtom eraan. Hoewel de auto zelf ook navigatie heeft. (en stoelverwarming)

Daar het zulk lekker zonnig weer was ben ik in de tuin gaan ruimen.

Wel wat laat in het jaar, maar toch nog ook even het gras gemaaid,
een zware en natte klus.
Geraniums naar het kasje verhuisd in de hoop dat we daar volgens jaar weer plezier van hebben.
De tuin is bijna winterklaar.


En de zonwering gaat ook de kast in.

Vorig jaar kreeg ik van Lies een paar blaadjes in een potje..Hoe dat plantje heette wist ze ook niet. Ze noemen het scheerkwastplanten. Zij hebben al jaren van die planten. En elke keer halen ze er weer eeen stukje af en doen die dan weer in een potje. Drie potjes kreeg ik. Ik deed er zo goed als niets mee en liet ze in het kasje staan.


Maar uiteindelijk zijn ze toch gaan bloeien.


En zo is ie van bovenaf gezien..
Hermien, is dit nu de plant die je bedoelde toen we het erover hadden van de zomer?

Gisteren zijn we naar Schoonhoven geweest. Sinds we gekampeerd hebben in Bergambacht is dit stadje wel een favoriet van ons geworden.
We hebben een nieuw lampenkapje gekocht voor in de keuken. Niet omdat de ander kapot was, maar we vonden deze kleur mooier. Zacht geel net als de andere lampenkap boven de tafel.

Zo, nu gezellig een biertje drinken met de Wimmen, want die uit Hoofddorp hebben we te logeren. Bij onze lievelingssupermarkt (Lidl) hadden ze Corsendonk bier èn kaas in de aanbieding. Dat vinden we nu echt iets om met broer Wim te nuttigen.

Mmmm...smullen!3 opmerkingen:

Hermien zei

Nee Lia, dit is volgens mij niet de plant die ik bedoelde.
Dat was volgens mij de Clivia en die heeft een oranje bloem. Dit is ook wel een mooie bloem.
Groetjes Hermien.

Simon zei

Lia, ik heb de naam van de plant gevonden, het is de zgn. poederkwast plant. zie ook: http://www.ideboda.nl/herbarium/poederkwast.html
De naam scheerkwast zit er niet ver naast dus.

Simon

liwi zei

Simon, dank je wel voor je speurwerk. Mooie foto's van dit bijzondere plantje!