zondag 13 oktober 2013Bekentenis

Maar eerst iets anders..

...vandaag hebben we er een flinke rit naar Assen opzitten.
Daar ligt mijn schoonzus Bea in het ziekenhuis alwaar er woensdag een tumor is weggehaald. Ik moet zeggen dat ik het na de ervaring met Ben behoorlijk spannend vond...
Maar goed, het ziet ernaar uit dat alles goed af gaat lopen.

En dan nu de bekentenis...nou ja, zo lijkt het heel wat..maar dat valt wel mee hoor.
Ik ben volwassen, wil graag een poppenhuis hebben.
Vroeger, als meisje wilde ik graag een poppenhuis. Maar met al die jongens in huis was dat kennelijk geen optie. En ik speelde ook fijn met de Lego en Märklin. En niet te vergeten de raceautobaan. Het bouwen van Fallerhuisjes bij de treinbaan was ook aangenaam. Maar die stille hang naar een poppenhuis is eigenlijk nooit weg gegaan. In musea waar ze van die deftige meisjes poppenhuizen hebben staan, waarbij je dan op een trap mag klimmen om op de bovenste verdiepingen te kijken, blijf ik dan ook veel te lang op zo'n trap rondhangen. Tja, er zijn kennelijk nog veel meer mensen zoals ik, ze willen allemaal die trap op. Ook kijk ik graag bij etalages naar binnen waar ze alles verkopen om een prachtig huis zelf te bouwen.

En deze week heb ik mijn wens in vervulling laten gaan, eerst ben ik eens stilletjes gaan rondsnuffelen op Marktplaats. Toen Wim maar eens ingelicht over mijn plannen, vervolgens met Wim vorige week naar een poppenhuisbeurs (beetje tuttig voelde ik me wel..) geweest...niet te geloven hoeveel mannen daar rondlopen, allemaal van die hobbyisten. Veel ideetjes opgedaan. 
In onze eigen kring werd ons van verschillende kanten gezegd: 
"waarom maken jullie jullie eigen huis niet na".  
Dat is wel een leuk idee, maar dan pas als Wim met de vut is...lekker samen knutselen!
En zolang wil (kan) ik niet wachten.

Donderdag een Leids grachtenpand opgehaald via Marktplaats.
Een compleet huis, zelfs de verlichting is aangelegd. Alles op schaal 1:12

Dit is de zijkant..

..en dit het trappenhuis.

Nu ben ik het aan het inrichten met de spullen van de makers van het huis maar ga uiteraard ook een beetje op zoek naar mijn eigen stijl. Daarbij vind ik dat de kleinkinderen er ook mee moeten kunnen spelen. Maar wel voorzichtig..
Manu kwam gisteren hier logeren, zag het huis en riep heel hard: "wauwww" En begon dra te helpen met inrichten. Maar vond daarbij ook de kerstspulletjes, wat resulteerde in een in kerstsfeer versierd huis... Ik ben echt benieuwd wat Alivia en Noraly ervan vinden. 

Volgende keer doe een foto van de hele voorkant als het er een beetje leuk uit ziet.
En dat is niet volgende week. Dan blog ik niet.
Dus tot over twee weken.


2 opmerkingen:

Sjaak zei

je blijft mijn kleine zusje.

Anoniem zei


Ziet er leuk uit Lia!

Gr. Cilia.