zondag 15 december 2013

Uit de kast 
maar ook 
tussen kunst en kitsch...

Ja, laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen. Hoewel opgegroeid in een jongensgezin en van daaruit altijd gek op de lego geweest, is nu toch meer dat meisjesding naar buiten gekomen en gaat de lego nu definitief plaatsmaken voor het poppenhuis, of beter gezegd voor de miniaturenwereld: 1:12.
Ben heeft de laatste maanden voor zijn dood nog heel veel gemaakt van de lego, zo kocht hij ook nog op het laatst voor Ada  allerlei 'poppenhuizen' van lego om te maken. Ik werd op slag ook verliefd op die huizen. En dacht er hard over na om die bouwpakketten ook te kopen. Maar na de dood van Marie begon er ook al iets anders te spelen: Ik kocht een echt poppenhuis zoals al eerder te zien op de blog. Kost me nog steeds wat moeite om dat toe te geven nu als volwassen vrouw.
Maar sinds gistermiddag heb ik besloten er geen verstoppertje meer mee te spelen. Ik ga me storten in de miniaturenwereld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond ik op internet (ja, dat ga ik doen als ik niet kan slapen..) een site: 
www.eenoptwaalf.nl 
Wat ik daar las en zag, (vandaar ook mijn kopje 'tussen kunst en kitsch' ) boeide me dusdanig, dat ik zaterdag naar deze mevrouw toe wilde. En natuurlijk was mijn lief bereid om daar met mij naar toe te rijden in Sliedrecht. Daar zagen we ook kunst, als je op deze site komt is het eerste wat je ziet een schilderij, zij heeft dit zelf gemaakt. Driedimensionaal! Een mooi schilderij van Pieter de Hoogh. Kunst dus! Sta je recht voor het schilderij zie je het schilderij, maar je kunt het schilderij ook inkijken, (moet je natuurlijk wel in het atelier zijn) ook aan de zijkant kijk je er in... echt, klik die site nu even aan en kijk..
Deze mevrouw zette mij, door haar manier van vragen, wel aan het denken. Tja, wat wil ik, hoe ver wil ik gaan... Om te beginnen ga ik bij haar een workshop doen en als ode aan Marie en ook aan mijn vader, een stoffenwinkel maken. Een kijkkast heet dat. 
Spannend! Wel al wat gereedschap gekocht.


Daar hoort nog een leuke draaibank bij..


Maar wat ga ik doen met de blog..over een paar weken is de laatste echte klus aan LiWi als het goed is wel geklaard.
Eigenlijk ga ik het liefst op deze blog door met het miniatuurgebeuren. Tenslotte ben ik aan het bouwen, meubels maken, kleien etc. Echt, het is niet zomaar spelen met een poppenhuis, maar sfeer creëren, ontwerpen en bedenken en nog veel meer.

Nu ja, we zien het nog wel. Voorlopig zijn we vandaag weer even druk geweest met de kerstverlichting van Huize Marie. Ik had het maximale aantal lichtjes van  mijn trafo zo'n beetje wel bereikt. En daar moest iets op verzonnen worden. Wim vond een site waar heel info stond m.b.t. elektra in het poppenhuis. Hij heeft daar het geduld voor om dat allemaal te lezen en heeft het gefikst dat ik toch twee snoertjes kerstverlichting in de boom kan hangen. 
Eerst even testen..
Gelukkig, het werktEen leuke boom die..


... 's avonds als je buiten op straat loopt, een gezellig sfeertje geeft.

Donderdagavond 12 december

Met Willemien en Yesni afgesproken in de stad. Op naar 'het Matelootje',  de hoedenwinkel!
Eindelijk voor Wim moest ie er nu toch wel aan gaan geloven, de hoed ging gekocht worden.
Van tevoren de meiden even goed geïnstrueerd, let binnen in de winkel op wat je zegt, dit gezien de levensovertuiging van de mensen daar.. Een hoop gegiechel natuurlijk, binnen drie zinnen ging Wil de fout al in..eenmaal een rood hoofd, verder bleef het goed gaan :-)
Maar zie hier het resultaat
Wim met de hoed.
Waarschijnlijk door de meeste mensen al gezien daar de foto direct ook al op facebook geplaatst werd.

Zondag 15 december

Vanmiddag lekker een eind gewandeld, de hoed moest uitgelaten worden.En de tijd die nog restte heb ik besteed om te beginnen met een tafel voor in de keuken.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer erg leuk allemaal Lia!
Je weet het he, voor de stoffenwinkel heb ik de nodige stofjes voor je, dus als je interesse hebt kom je maar weer eens gezellig langs!

Groetjes,

Cilia.

liwi zei

jaja, ik denk die wel nodig te hebben!!! Zelf heb ik toch niet zoveel meer.

Dirk-Jan zei

Koele hoed!