zondag 2 februari 2014

Zaterdag 1 februari


Zo, ik zit nu in Leiden met Wi, Yesni en de beide Victorren.
Yesni en Victor 1 willen een auto kopen. De proefrit is gedaan en het onderhandelen over de prijs is nu gaande. Omdat ik daar niets aan toe te voegen heb zit ik heerlijk in de koffiecorner met de iPad van Wim. En omdat ik mijn tijd wel nuttig wil besteden dacht ik bij mijzelf; kom op, doe eens alvast iets aan de blog....
Ik heb tenslotte nog iets goed te maken na vorig weekend!
De opmerkingen: 'nou, fraai is dat..zit ik voor de kat z'n kont naar die blog te staren..' etc. zetten me nu wel weer aan het werk.

Vanmorgen zijn we eerst naar 'Het Kabinet' in Gouda geweest, natuurlijk mij daar weer lopen verlekkeren aan allerlei moois..wat lampjes en werkmateriaal gekocht. Daarna ben ik het door mij betegelde vloertje voor de badkamer gaan voegen terwijl de autospeurders een route van de te bezichtigen auto's aan het organiseren waren.
En vandaar dus dat ik nu in Leiden zit te bloggen.

En ja, de auto is gekocht!
Maar daar heb ik toch nog wel even deel aangenomen, ze hadden er al 300 honderd euro afgepingeld. Het laatste zetje mocht ik nog even doen door de verkoper iets in te fluisteren...haha..gelukt, er ging nog 45 euro af!


En dit is hem dan!

Weer even terug naar vrijdag, hoewel...ik heb er nog geen foto's van.. Deze dag was namelijk de badkamer als studio in gebruik genomen door Wim A...allemaal lampen op statief, het zag er professioneel uit. Mijn broertje had een spannende opdracht voor zijn fotocursus. Wie weet, volgt hier later meer over.

Dus gaan we maar even terug naar vorige week.

Toen ben ik begonnen met een nieuwe vloer voor de badkamer (1:12) 
Eerst de badkamer leeggehaald, toen gaan meten met de tegeltjes en vervolgens deze op een op maat gemaakte ondergrond gaan lijmen.  Op de laatste beurs heb ik
een nieuwe bril gekocht, ziet er ingewikkeld uit maar het is een ideaal ding, Het maakt dit priegel werk een stukje makkelijker nu ik het goed kan zien. En ik kan er glazen van verschillende sterkte inzetten.

  
En vandaar dat ik gisteren kon gaan voegen.
Met een soort klei de kleine voegen vullen, vlug met wat water er over heen wrijven, vervolgens snel schoon vegen met een vochtig doekje. Een paar tegeltjes tegelijk.

Eens kijken, het loopt een beetje rommelig volgens mij. Ik spring nogal heen en weer in de tijd...ik zal eens even terug gaan kijken welke foto's ik nog niet geplaatst heb. Ogenblikje, dan moet ik LiWi nog een keer openen...

Oooo..nog genoeg te plaatsen.


Zaterdag 25 januari

De verjaardag van Manu en Karin is vandaag gevierd en broer Wim blijft bij ons logeren. Een mooie gelegenheid om onze klok, die we nu verhuisd hebben naar zijn definitieve plek, eens uit elkaar te halen en ook gelijk iets aan het slagwerk te doen. 

Het slagwerk ging dusdanig hard dat we elkaar niet goed konden verstaan, zeker niet als het inmiddels al 8 uur was, des te langer bleef hij bimbammen, en dan is vooral 12 uur erg lang hoor! (gelukkig hebben onze buren een geluidswal tegen onze muur geplaatst)
Maar nu doet hij het uitstekend. En we zijn erg tevreden met de plek waar hij nu staat.

Mooi!!

En dan hebben we nog onze nieuwe kast...

..op de plaatst van de piano.

Zondag 2 februari

Lekker in de zon gewandeld en op de terugweg bij de marokkaanse bakker vers brood opgehaald. Mmm..wat ruikt dat toch lekker, we krijgen er honger van. 
Bij thuiskomst de zalm uit de koelkast en ons verse brood er mee belegd, flinke dot veldsla ertussen, in de zon en uit de wind op de veranda... 
Dit Is Genieten.

We waren net weer binnen voor een kopje thee toen Simon en Hermien kwamen. Gezellig.
En voor hen is deze blog dus oud nieuws.
En voor Lenie, jij wilde als goedmakertje extra veel te lezen hebben, volgens mij heb ik mijn best wel gedaan!


3 opmerkingen:

Cilia zei


Dit vloertje wordt professioneel gelegd zeg!
Toch niet jij en Wim in bad bij Wim zijn fotosessie?

Groet

liwi zei

Dat zou je wel eens willen weten hè..

Anoniem zei


Pure belangstelling, dat weet je.