zondag 1 februari 2015
Ik kan natuurlijk niet in de weer blijven met die amaryllis..dan nu maar m'n bosje laurier. In tegenstelling tot die bol wil ik dat dit juist wèl opdroogt..

Deze week veel gedaan aan de winkelpui die ik heel graag voor donderdagavond af wilde hebben.  Veel 1:12 dus deze keer.


De winkeldeur is klaar. Daarin een brievenbus die ik geknipt heb uit een cupje van 'n waxinelichtje.
Omdat ik zo trots was op mijn deur stuurde ik de foto naar Marlies en Karin. Zij maakten me attent op de tekst in het raamgat... haha, heel toepasselijk!


Zijkanten van de gevel in de klemmen. Ik kan alles maken uit mijn houtvoorraad die ik van Vincent heb gekregen afgelopen zomer.
Dat is wel fijn, goedkope hobby dus...toch??


De schuine stukken aan de onderkant van de "zuil" vul ik op met een soort klei dat ik ook gebruikt heb om de gevel te voegen.


De "stoeprand" onder het raam zit degelijk in elkaar al zeg ik het zelf. Nu alles eens grijs verven...


..en het allemaal op zijn plek puzzelen.
Ik ben tevreden over hoe het eruit gaat zien maar die grijze kleur vind ik helemaal niets zo..het leeft niet, zo vlak..Ik ga dus verder kliederen met verf!


Woensdagavond 28 januari

Inmiddels is het tijd om maar eens aan de voorbereidingen van het etentje de volgende dag te beginnen. Er komen zo'n twintig collega's van Wim. Terwijl Wim vijf kilo aardappels (voor de zuurkoolschotel en de soep) staat weg te schillen maak ik een pompoen van 6,5 kilo schoon en klein. Voor een grote pan pompoensoep, nog altijd naar het recept ooit van grote broer Sjaak gekregen. Het lekkerste!!


Mooie pompoen. De soep ( en hier is die laurier voor) maak ik deze avond en ik zet de tut en frutti in de week. Dan maak ik donderdag de zuurkoolschotel(s) en kook de tut en frutti en maak nog even een eiersalade. En, hoe kan het ook anders, deze avond zitten Fijgje en Lies een grote pan stoofpeertjes te schillen die hier morgenavond ook gestoofd en al op het buffet zullen prijken. En verder nog wat lekkere kaasjes en brood.


Zondag 1 februari


Voordat we naar Simon en Hermien gaan voor een mooie wandeling in de Lagewaard eerst eens wat foto's gemaakt van de gevel die nu helemaal klaar is. Nu ik de gevel breder gemaakt heb is het stoepje te klein. Het hekje rechts van de gevel en het rooster voor de voordeur kan ik nu niet maken. Eerst een nieuw stoepje laten maken bij "Atelier een op twaalf" 
Maar verder ben ik zeer tevreden. Ook zonder portiek..


..maar de versiering aan de zijkant, de rand onder het raam en de deur zijn toch aardig gelijkend geworden.


Tja, het is zondag hè, de winkel is dicht..


Dat graveren in het bovenraam ga ik nog eens goed oefenen, voorlopig zit dit raampje er even in.


Uiteindelijk heb ik zeven kleuren verf gemaakt en er met mijn vingers opgesmeerd, ook een beetje metallic erdoor heen..


Ook nog eentje met licht dan..


En een vensterbank gemaakt voor de orchidee! 

Pff..voor iedereen een overdosis 1:12..


5 opmerkingen:

Simon zei

Hoi Lia, ziet er erg mooi uit, heel goed gedaan!!

Hermien zei

Lia, het is net echt, ziet er heel mooi uit.

Guus zei

Lia, SCHITTEREND......
Als het goed is moet er in de linker betonnen zuil een deukje zitten van mijn voorhoofd, au ik voel hem nu weer!
Echt heel mooi gemaakt, ik ben trots op je.

Guus XXxx

Wim van de Tolheks zei

Jeetje Lia, helemaal geweldig weer!
Herinneringen komen naar boven, zoals dat je in het portiekje, op de vensterbank ging staan, als dan de ander vanaf de poortzijde naar jou keek, de helft echt, en de andere helft van jou in het spiegelbeeld zag. En als je dan je rechterbeen spreidde dan leek het alsof je linkerbeen dat ook deed! Je zweefde!. Magiek!

En vanaf het paaltje aan poort zijde, tussen ons en het Hof, startten we de verstoppertje spelletjes, of de tikkertjes. Ik hoor me nog tellen, tot honderd en tien, wie niet weg is, is gezien! En dan maar zoeken op het Lindeplein..........

Groetjes, met een knipoog,...
j.b. Wim

liwi zei

Dank jullie wel voor de reacties.
Ja Wim, dat waren leuke tijden..verstoppertje op het Lindeplein.
En die magische beweging heeft later Marlies ook nog gedaan...zo moeder, zo dochter..het was leuk. Mis ik alleen Sjaak nog..