zondag 13 december 2015


Foto uit de oude doos..

Deze week nog steeds aan het beter worden gewerkt. Het gaat niet zo vlug als dat ik zelf wil.
Maar vandaag zijn we naar een verjaardag geweest, lekker een stukje gewandeld, en daar fris je toch weer van op.

Zoals de meesten van jullie wel weten (denk ik) wil ik een huis gaan bouwen uit de  Jugendstil, dus zo rond 1900. Ik heb de afgelopen maanden al heel wat ideeën verzameld. Op internet, boeken en tijdschriften.
Vooral uit een boek van het Hortamuseum (gekregen van Sjaak en Anne) haal ik aardig wat ideetjes. Maar de gebouwen van Victor Horta zijn echt Belgische huizen. Ik wil een Hollands huis. 


O.k..ik geef toe, er is niet veel te zien op deze foto. 
Laat ik het uitleggen. 
Ik ben begonnen om de plannen maar eens uit te gaan tekenen. Nog nooit gedaan, een huis ontwerpen. Maar mijn lief denkt mee en wees me erop dat ik natuurlijk ook de muren mee moet rekenen (moet ik weer opnieuw gaan rekenen). Anders loopt het helemaal fout met de maten van mijn huis..
Ik vind het best nog wel moeilijk hoor. Maar ik dacht eerst de voorzijde van het pand te tekenen en daarna per verdieping een plattegrond.
En al doende merk ik dat sommige ideeën wel een beetje ingewikkeld zijn.. Daar ik ook moet berekenen hoe de trap uitkomt.. en ik wil dat de eetkamer boven de keuken komt. Ook wil ik een diensttrap in het huis wat dus betekend dat er twee trappenhuizen in het huis zijn..
Best wel spannend allemaal. Voor ik ga bouwen moet ik ook weten hoe ik de elektriciteit aan ga leggen, ga ik voor gloeilampjes of voor de ledverlichting van Nalladris. Die is wel mooi warm, veilig en gaat lang mee. Gloeilampjes moet je vaker vervangen. En van de ledverlichting kun je veel meer op een trafo doen. Kan ook voor beiden gaan.. Kortom, een dagje naar Limburg voor info bij Sun en Luc van Nalladris. En ook eens een afspraak maken bij Joop van Heeren van het Kabinet hier in Gouda. Een ervaren huizenbouwer (en zo mooi) (zijn huizen bedoel ik dan hè..) Hij wil mij helpen om het goed uit te kunnen voeren. Tips en trucs zullen we maar zeggen. Laat ik het maar bekennen; ik ga ermee naar bed en sta ermee op..
Ik hoop jullie aandacht de komende tijd hiermee vast te kunnen houden!
Want een echt LiWi-project..dat komt er pas volgend jaar, de nieuwe kas achterin de tuin.

En vandaag natuurlijk ook nog even de boom opgetuigd.


Traditiegetrouw de kist met kerstboeken en films onder de boom.
Gezellig op de bank met Wim, filmpje kijken. Tenzij Netflix nu vlug met seizoen 5 van Downton Abbey komt..

4 opmerkingen:

Anoniem zei


Fijn dat je aan het opknappen bent Lia.

Wel een spannend project hoor! succes ermee, het gaat je vast wel weer lukken.

Groetjes Cilia.

liwi zei

Dank je Cilia...
Doet me er aan denken dat ik ook de maten van je kast nog op wil meten..

Groetjes,
Lia

Sjaak zei

Branden jullie echte kolen? Of lijkt dat maar zo?

liwi zei

Ja..foefje.. Het is nep..
Maar wel knus.