zondag 20 december 2015
Net terug uit de stad vandaan waar we lekker uit eten zijn geweest bij een voor ons nieuw restaurant. Het eten was prima..kopje espresso met cognacje als afsluiter. Maar de serveerster gaf toe dat ze niet veel verstand van cognac had..ze had de glaasjes maar goed gevuld.."je mag er altijd maar zo weinig in doen, nou, en je betaalt er wel voor.."  Dus...twee keer gevuld voor dezelfde prijs...pfff.. Nu ja, het smaakte goed! En we waren lekker lopend.

Maar nu nog even serieus bloggen..

Wat ik wel al kan vertellen, ik heb vrijdag een cursus (twee uur lang) bouwkunde gehad. Om te beginnen hoe ik mijn tekening moet gaan maken. Alles waar ik aan moet denken, waar ik rekening mee moet houden. En dat is heeeeel veel.
Nu groeit er niet alleen een huis in mijn hoofd maar vooral een trap.  Want die ga ik nu als eerste maken, dan ga ik de verdere maten voor het huis berekenen. Het enige dat nu belangrijk is om te weten is hoe hoog de verdieping op de begane grond wordt.
Joop van Heeren heeft me ook gelijk een beetje over de elektriciteit verteld maar dat behandelen we een andere keer verder. Maar ik weet nu bijna zeker dat ik voor de gloeilampjes ga en niet voor de ledverlichting.

Maar voordat ik aan de trap kan beginnen moet eerst mijn nieuwe apparatuur ge├»nstalleerd zijn...

Tja..

..er staat hier in de garage een kast ingebouwd..
Tja..


..die moet dan hier komen te staan!
(waarom is al het wit zo blauw..?)


En uiteindelijk hadden we dat nog vlug voor elkaar.
Er ontbreken alleen nog wat laden, gelukkig blijken die nog bij Willemien op de zolder te liggen.


Wim bevestigt de schotelschuurmachine op de kast.Nu moet alleen nog de elektrische figuurzaag..maar helaas. de boormachine moet eerst worden opgeladen.


En ik ben bij Het Kabinet natuurlijk niet met lege handen vandaan gekomen. Behalve al mijn aantekeningen ook een stuk trap en hout meegenomen.2 opmerkingen:

Sjaak zei

Je laat een foto van een J├╝genstil lampje zien, maar ik lees er niets over.

liwi zei

Ja joh, dit lampje had ik ook al eens geplaatst...alweer oude doos..
De foto die ik eigenlijk wilde doen was niet goed genoeg..dus..

Groetjes,
Je zussie