zondag 8 augustus 2010The continueing story of the Wedi.

Tja, het staat daar wel een beetje gek, ik geef het toe. Maar we hebben eigenlijk een beetje pech met onze wediplaat voor de douche. Ik leg het uit: we hadden in eerste instantie een wediplaat besteld waarbij de de afvoer zo'n gootje achteraan is. Door een foute bezorging kregen we er een met een putje in het midden en eigenlijk vonden/vinden we dat mooier, past meer bij de stijl van de badkamer. Dus we hebben de verkeerde plaat gehouden. Er verder niet over nagedacht...beetje dom...Nu blijkt dat zo'n wediplaat met een putje niet zo handig is als je van die grote dikke tegels hebt. Zo'n plaat loopt namelijk naar het midden toe af. Daarbij komen we ook te zitten met het patroon van de tegels en zat het door Wim al zo mooi gemaakte putje niet op de goede plek. Want behalve dat mooie patroon moet er ook een effen rand langs die natuurlijk overal even breed moet worden....etc.etc. Na veel nadenken en er een nachtje over geslapen te hebben heeft Wim besloten zijn putje te verplaatsen. Aldus is vandaag geschied.
Het moeilijk is nu nog die tegels goed op de wedidoucheplaat te krijgen.Uittellen hoe we met de blauwe rand uitkomen.


Passen en meten.


Het slopen van het oude raam.

Verdorie, er zit een kier bij de wand, de boel loopt niet helemaal recht...
...op advies van Casper heeft Wim de wand losgemaakt van onderen, dan een paar flinke meppen aan de andere kant van de wand met de zware hamer....
...en weg is de kier!


Na twee keer witten is de muur o.k.


Een bovenlicht is af.


Een nieuw idee, een stuk uit de onderkant van een zijkant frezen...

...en dan past de tegel erin, brandgevaar opgelost!
Weer een goed idee van Casper....en het gat is weer terug in het plafond...


Zelf een kleur mengen voor de badkamer.stiekem een foto van Casper....
vanuit het gat boven.

Ik ben zeer tevreden over de kleurvoor het eerst eten klaargemaakt in onze nieuwe keuken, nog niet op het nieuwe fornuis.....maar goed, ons omeletje met kaas smaakte goed.
Het wegtimmeren van de wc. afvoer


De badkamer is bijna dicht...De ramen van Casper die nu onze bovenlichten voor de achterpui geworden zijn.
Ze moeten nu nog flink geschuurd worden.1 opmerking:

Broer Wim zei

Ha die klussers, ik weet nog van de badkamer van ons huis in Alkmaar, daar zat ook een putje in de does (!), om de tegelvloer op juiste manier af te laten lopen, moesten de tegels diagonaal doorgeslepen worden, waarmee je twee vlakken die naar elkaar toe aflopen probleemloss kunt tegelen. Volgens de tegelaar toen de enig juiste manier!

Verde was ik m'n bed in elkaar aan het zetten, ik wilde eer vannnacht oh zo graag in, blijk ik toch het verkeerde pakket bij Ikea te hebben gepakt: 140 ipv 160. Lattenbodems wel goed, matras ook, maar nou past het niet. Dat wordt morgen nog niet werken!

groetjes Wim uit Hoofddorp, waar Liesje vanavond ook heen is gekomen!