zondag 3 juli 2011

 Dit weekend prachtig weer gehad, goed om buiten lekker aan de slag te gaan!
Ik ga gelijk maar beginnen met de foto's, ik wil namelijk voor twaalf uur naar bed...en het is al een beetje laat.

 
 Om te beginnen hebben we woensdagavond in Valkenburg (bij Katwijk) een voordeur gehaald. Via marktplaats, bij een handelaar.
Dat er iets aan de hand is met deze deur wisten we hier nog niet...

 ..wel een deur met een missie hoor..
een Lia klussie
 Donderdag 30 juni


 We hebben om 8.30 uur de caravan opgehaald die nu voor het eerst op onze eigen oprit staat. Wat een luxe om geen plekje op het parkeerterrein te hoeven reserveren..


 Wij hebben een oldtimer caravan waar ook het een en ander aan te doen is, donderdag gelijk maar eens dat lelijke traanplaat van de disselbak gehaald, lijmresten eraf geschuurd en geverfd.


 

Hij knapt er wel van op. Volgend jaar gaat al het traanplaat eraf, dat hoort er niet op. Dat roodbruine kleurtje willen we in de kleur van de volvo katterug overschilderen.


Deze dag is ook Tijl geweest en die bekeek met (kenners) oog onze nieuwe voordeur waarbij hij een opmerking maakte die het eerste teken van onheil was...
En Wim begon ook iets te zien aan die deur toen hij 's avonds thuis kwam.

 Vrijdag hebben we de caravan weggebracht naar Lage Zwaluwe.
We willen deze vakantie niet alleen maar werken en af en toe naar de caravan gaan die we daar een maand laten staan.
Zaterdag 2 juli

 Guus komt, wilde de veranda voor ons gaan tekenen op de computer.
Maar eerst lieten we hem onze deur bewonderen..
Tja...zegt Guus..er klopt iets niet met die deur.


centimeters erbij..en toen begon de waarheid tot ons door te dringen.. 
Wij hebben een scheve deur gekocht!
Dat is wel balen hoor.


 
 Van de overbuurman hebben we een ladder kunnen lenen waar Wim vandaag gebruik van gaat makenStiekem een kiekje van Guus.. Wim had twee ramen eruit gehaald zodat ik daar beneden mee aan de slag kon, dat leek ons een prima idee.
 (let op dat 'leek'..nu weten we beter)
 Guus heeft een tekenprogramma geïnstalleerd waarmee hij de veranda gaat tekenen.ik ga als een speer door, heb mijn eerste raam bijna helemaal in de grondverf terwijl de Wim en Guus van alles aan het meten zijn voor de tekening.

Hup, tweede raam...het wordt weer tijd voor een stoere foto van mijn lief in de dakgoot..Maarrr...waar is ie...???? ...al weer bij Guus..


Nu ja, het is ook wel leuk wat daar te zien is!


 Dan nu de stoere foto. Wim zakt met zijn ladder een behoorlijk stuk de grond in.
Hier de tekening van de de overkapping op het terras. Het deel met ruitjes worden de jugendstiltegels met de effen tegels daar om heen en de resttegels als een soort matje voor de achterdeur.  Het licht oranje deel zijn de waaltjes waar verder het hele terras mee wordt bestraat. Voor het keukenraam heeft Guus de tafel al neer gezet. Het ronde deel van het terras staat niet op de tekening. Hier zitten de groene ramen op hun plek. 
Maar wat daar aan vooraf ging was beslist niet fijn. Ten eerste moest ik die ramen van binnenuit Wim aangeven die daar op zijn trap stond te wiebelen. Die ramen zijn erg zwaar, (dubbel glas) het viel niet mee om ze in de goede stand buiten te krijgen. Daarbij moest Wim los op de ladder gaan staan omdat hij de het raam aan moest pakken. Doodeng! De ladder bleek niet stevig te staan, op het moment dat we samen probeerden het eerste raam erin te hangen begon de trap weg te schuiven. Wim zag wit van schrik, hij greep zich vast aan het raamkozijn, ik probeerde het raam naar binnen te trekken en de ladder tegen te houden..voorzichtig probeerde Wim naar de andere kant op ladder te hangen waardoor de ladder weer een beetje terug kwam en hij voorzichtig naar beneden kon zakken terwijl ik het raam naar binnen terug trok. (Toevallig hadden we met Willemien en Yesni het vrijdag over het nut van het hebben van een levensverzekering gesproken. Nou meiden, eerlijk gezegd ging die levensverzekering wel door me heen hoor, dat moment)
 Verder heeft de overbuurman geholpen door de ladder vast te houden, dat voelde wel eens stukje veiliger. 

Op zijn aanraden heeft Wim nu een mooie plank gemaakt met een lat, nu staat hij veilig.

 Dit is hem.
Zondag 3 juli


  Terwijl ik bezig ben alle planten voor het keukenraam te verhuizen hoor ik geronk aan de voorkant van het huis.


 Wim, trots op zijn nieuwe Moto(r) Guzi..


 
Nog een laatste foto van deze dag.

Vanavond mogen we van onszelf uit eten, eerst even toeren met de Volvo, die we daarna in zijn logeergarage gaan zetten aan de overkant.
Morgen worden de waaltjes en het zand gebracht. Dan zal de oprit wel vol komen te staan. En kan er geen auto meer door.

Wellicht dat ik de komende tijd weer wat vaker ga bloggen omdat het nu vakantie is en er weer meer gaat gebeuren. Zeker als het schilderwerk klaar is. En dan wordt het te veel om alleen op zondagavond te doen.


En nu ga ik toch nog te laat naar bed.

1 opmerking:

Bert zei

Een levensverzekering lijkt me op jullie leeftijd :-) een dure aangelegenheid. Maar een 'overlijdensrisicoverzekering' op het leven van de kostwinner is met het oog op de hypotheek zeer aan te bevelen zo niet noodzakelijk. Premies en voorwaarden kunnen nogal verschillen dus vraag offerte.

Het borgen van de ladder is overigens ook een goede maatregel en kost nauwelijks geld.

Sterkte met de deur. Kan ie uit elkaar?

Groeten van Bert