zondag 3 november 2013Zaterdag 2 november

Heerlijk, zomaar onverwachts een fijne avond in kroeg Thomas op Noordwijk. Daar gingen we vroeger niet heen, dat was meer een beetje eng en voor de ouwe lui...
Vandaag was Allerzielen. We, de Wimmen, Simon, Hermien en ik zijn in Noordwijk naar de kerk geweest, daar hebben we het kruisje met daarop de naam van Marie gekregen. Na de dienst liep de bomvolle kerk leeg en liepen we in het donker richting het kerkhof alwaar de kaarsen en fakkels al brandden. Maar wij hadden Marie èn Ben daar niet te zoeken en doken onderweg het dorpscafé in. Volgens Wim (de mijne) een goed katholiek gebruik na de dienst..(wat weet hij als gereformeerde daar eigenlijk van..?) 
Aldaar hadden wij een reuze gezellige avond...alhoewel we  de rest van de familie wel misten natuurlijk. 


Zondag 3 november

En dan nu mijn tweede huis!!
(voor mensen die dat echt te ver vinden gaan..nou ja, die haken dan nu maar af..)(O nee, niet doen, beter doorscrollen naar beneden :-) er is ook nog iets oud nieuws LiWi binnen gekomen)
Ik ga me niet meer groot houden hoor, ik vind het gewoon echt heel leuk. Vooral het speuren op internet naar bijzondere dingetjes.Het huis aan de voorkant.De nieuwe keuken in aanbouw..

..lampjes in de nieuwe verlichting doen..

...ik wilde twee van die lampjes op één stekkertje doen, dat lukte me niet. En kijk, lieve Wim dacht het even te kunnen fiksen, maar het is een enorm gepriegel en gaf het op. Uiteindelijk heb ik het gelukkig zelf nog voor elkaar gekregen!


..de keuken is klaar..

De lampjes hangen naast het bovenkastje.


En dan via de gang naar de huiskamer..                   ..waar je gezellig kunt zitten bij de open haard..
..die echt brandt...

..en daarboven de slaapkamer van pa en ma.


Dan via de overloop en een gangetje daarachter naar de badkamer...


..en babykamer.
En dan hebben we nog de trap naar de zolder..

...met de kinderkamer..

 ...op de overloop een goed gevulde linnenkast..

..en een van alles en nog wat zolder...

...waar ook de kerstspullen èn de biljarttafel zijn te vinden!

En als laatste, de echt werkende trapnaaimachine, waarbij ik natuurlijk wel even aan mijn vader moest denken.


Zo, is iedereen doorgescrold.. ;-)

Dan nog even het echte LiWi nieuws.


Gistermiddag is Wim al naar ons toegekomen. Hij bracht een klok mee die hij heeft omgeruild met de opaklok die bij ons op de schoorsteen stond.
Eerst de klok in elkaar zetten..
(ja, met handschoentjes aan)

..de mooie stolp er overheen..
Vandaag heeft Wim er af en toe nog even een gerommeld en nu loopt hij dan gelijk.

En daar staat hij dan. 
Dit is een jaarklokje, als ik het goed heb begrepen hoeft deze klok maar eens in het jaar opgewonden te worden.

Maar hij is mooi hè!!
Dank je wel Wim dat hij hier mag staan.
7 opmerkingen:

Sjaak zei

Ongelooflijk hoe 'echt' alles uit ziet op de foto's. Anne vond het ook leuk.

Cilia zei


Je zou er bijna in willen wonen!

liwi zei

Ja, leuk is het hè!!

Anoniem zei

Beste heer/mevrouw,

Ik zag foto's uit 2010 waarin jullie een kaasplanken vloer hebben gelegd. Kunnen jullie me jullie ervaringen vertellen m.b.t. deze vloer. Zijn jullie nog steeds tevreden met deze vloer. Ik en mijn vriendin willen wellicht ook zelf een kaasplanken vloer leggen, maar zijn ons nog een beetje aan het oriënteren...

Met vriendelijke groet,
Lex

liwi zei

Dag Lex,

wat ontzettend leuk deze reactie. Vraag ik me natuurlijk af hoe je op de blog terecht bent gekomen. Ik zie dat er erg veel 'kijkers', meer dan familie en vrienden, zijn maar weet nooit wie en waar ze vandaan komen. Waarschijnlijk zocht je op kaasplanken...

Maar de kaasplankenvloer bevalt ons uitstekend. We hebben hem er uiteindelijk wel in vast moeten schroeven. Nu hij er al drie jaar in ligt heb ik zelf het gevoel dat ik ze eens los moet schroeven op bepaalde delen in de keuken om de planken eruit te halen. Dit i.v.m. schoonmaken, de kleinkinderen knoeien ook wel eens...tja..het is maar een idee van mij.. De kleinkinderen hebben trouwens heel veel plezier van de blokjes die wij in de vloer hebben gelegd, de vloer van opa en oma is net een grote puzzel.

Vriendelijke groet,
Lia

Anoniem zei

Hoi Lia,

Ik heb inderdaad gezocht op kaasplanken en kwam zo op je leuke blog terecht. Waarop hebben jullie de planken vastgeschroefd? Het leek op de foto's alsof er een tegelvloer onder lag...
Is de vloer nog flink gaan werken en zijn er grote kieren tussen gekomen of valt het allemaal wel mee?
Bedankt voor je snelle reactie. Leuk! En fijn natuurlijk dat de vloer zo goed bevalt.

Groetjes
Lex

liwi zei

Dag Lex,

doordat in de zomer er heel veel zon in de keuken schijnt (als die er is natuurlijk) gingen die planken krom trekken. Net een lunapark..wel leuk maar niet handig. Er zit inderdaad een tegelvloer onder, we hebben gaten door de plankenvloer en de vloer eronder geboord, dan daar slagpluggen in. Nu ligt hij prima, geen extra kieren. Wel zorgen dat de schroeven in de plank liggen. Dat is met blote voeten wel zo prettig.

Groeten,
Lia

Ik b