zondag 9 maart 2014

Voorjaar...of niet...


Zo langzamerhand weten we het niet meer..alles begint te bloeien in de tuin (en waar ook niet) en het was prachtig weer vandaag.
Hoewel ik daar niet zo veel van gezien heb, ik liep in Rijswijk op een beurs (een heeele grote) te snuffelen naar van allerlei voor mijn tijdelijk project: De stoffenwinkel met daarboven een kleine kleermakerij. Dus ik zoek veel dingen, voor zover ik ze niet zelf maak, die passen bij mijn herinnering van vroeger thuis.
Maar dat was vandaag.
We hebben eerst nog:

Vrijdag 7 maart

Gisteravond zijn er 17 collega's van Wim bij ons thuis geweest om een afscheidsfeestje van een vertrekkende collega te vieren. Het was een huis vol...en Wim heeft alleen (nu ja, vooruit, nog één man) vrouwelijke collega's dus...een hoop herrie..maar oergezellig!
Ik had me voorgenomen als het buffet eenmaal liep er vandoor te gaan maar ben dus toch gebleven. Was wel handig voor Wim ook.
Vandaag hadden we een dagje uit voor onszelf gepland.
De bedoeling was richting Friesland te rijden, maar we reden plotsklaps door Kortenhoef waar we ons een leuke winkel herinnerden: 'Inboedels enzo'. Nu dan weet je het al, daar gingen wij eens op af. Prachtig en wat een heerlijke winkel. En ons kent ons...wij waren daar wel weer even zoet. Onze route kende meer van dit soort winkels...Friesland werd te ver...


Mm..een beetje belabberde foto, maar vooruit, onze nieuwe aanwinsten op tafel. Dat is het leuk van aankopen doen. Eenmaal thuis mag je alles uitpakken en er opnieuw van genieten in de wetenschap dat het nu allemaal van jou is! Maar foto's maken in de avond is niet mijn sterkste kant, met flits, zonder flits..grote lamp aan, het maakt allemaal niets uit, fraai worden die avondfoto's nooit.
De mooiste aankoop van deze dag zijn wel de drie delen (helemaal gaaf) van een servies uit 1934, gemaakt in Maastricht speciaal voor de HEMA. Gekocht in Kortenhoef, dus onze dag begon echt goed.
Maarrr...nu geen foto's, volgende week.

Zaterdag 8 maart

De Wimmen...


..het is niet wat het lijkt..geen geklus voor LiWi.
Wim (broer) kan bijna zijn nieuwe motor op gaan halen. Maar dan wil hij wel eerst een 'motordeur' in zijn schuur hebben gemaakt. voor dat doel had mijn lief nog wel wat hout liggen. Dat moet op maat gezaagd worden zodat het in de auto naar Hoofddorp vervoerd  kan worden.

En weer iets nieuws..


...maar wèl leuk. 
Oud tandartsmaterieel, daar kun je heel leuk mee knutselen. Enige tijd geleden hoorde ik van iemand die zijn 1:12 spullen maakte met afgeschreven apparatuur, dat hij had gekregen via een tandtechnisch bedrijf. Nu dat lijkt mij ook wel wat. En daar Hermien een zwager heeft die bij een tandtechnisch bedrijf werkt heb ik netjes de verjaardag van Hermien afgewacht waar Peter (de zwager) ook altijd komt. Fijne vent, hij kijkt voor mij een beetje rond en heeft aangeboden dat ik voorlopig eens met zijn exemplaar aan het knutselen ga. Tenslotte weet ik ook niet of ik dit soort geknutsel echt leuk vind...


...brrr...dit zijn die dingen die de tandarts, als het tegenzit, in je mond gebruikt. Maar om er mee te spelen samen met hout is het leuk hoor.


Ik heb er lekker mee zitten rommelen en probeer een stellingrek voor de stoffen te maken. Gaatjes boren in houten balkjes.
De motor hing eerst aan dat witte ijzeren ding maar dat werkte niet prettig. Toen hebben we hem aan de lamp gehangen en dat ging een stuk beter.

Verder nog wat 1:12 nieuws.

Heeeeeel lang bezig geweest om een gat in die badkamermuur te krijgen. Maar mijn moeite werd beloond! 
 Nu kan ik het snoertje naar de andere kant van de muur halen zodat ik hem daar kan aansluiten.


Tegelwanden op hun plaats, profiellijsten en kruk zijn geverfd maar moeten nog even goed drogen..


..en toen, om de profiellijsten na het lijmen op hun plaats te houden oneerbiedig de deuren van de stoffenzaak gebruikt.


En eindelijk de badkamer in kunnen richten.

wc-rolletjes gemaakt..

En met wat kraaltjes wat potjes..


Ik ben tevreden over mijn badkamer!

Nu moet ik eerst gaan zorgen dat ik mijn huiswerk voor over twee weken af krijg.
Hoewel ik tussendoor wel al wat dingen gedaan heb.

2 opmerkingen:

wim zei

Mooi hoor Lia! Het ziet er wel heel echt uit!Je moet echt twee kijken. Was de de magic eye's nog gelukt?
Wim te H

liwi zei

Nee, jammer genoeg niet gevonden voor je. Ik zal je nog wel bellen.