zondag 3 april 2016
Nieuwe orchidee 1:12
Zo mooi gemaakt door Ilona Kraassenberg

Deze week nog even flink mijn best gedaan met zagen. En kan nu niet verder daar eerst de voorgevels nog gezaagd moeten worden.
Maar ik vind het zagen met mijn nieuwe zagen lekker gaan! 
Uit de kast van Wim een nieuwe overal gepikt. Ooit gekocht voor Wim toen we hier aan de verbouwing gingen beginnen, nooit in gebruik genomen. Nu komt hij mij prima van pas, trek hem lekker over mijn kleding aan en heb zo geen last meer van stoffige kleren.


Zaterdag 2 april

Gister zijn we aangekomen in het hotel in 's Heerenberg. Lekker diner gekregen. Goed geslapen.
Dus vanmorgen met een tevreden gevoel lekker op tijd opgestaan om (na een goed ontbijt natuurlijk) naar Ulft te gaan. 
Met mijn boodschappenlijst! In Ulft staan de voormalige Dru-fabrieken. (van o.a. die rode braadpannen) Een mooi, oud terrein, de moeite waard om eens overheen te lopen.


Dit gebouw is het voormalig loongebouw, dan gaan we eerst daar maar heen, wie weet is er nog wat geld te halen..En uiteindelijk komen we bij die hele grote hal waar ons feest gaat plaatsvinden. Ja ja..ook voor Wim!
Doordat ik mijzelf niet goed op de hoogte had gesteld van de start van de beurs, ergens vaag gelezen dat hij om 10.00 uur open zou gaan..(ja, op zondag..) waren we ongewild te vroeg. En met mijn e-tickets zouden we zo naar binnen kunnen lopen, haha, dus niet in de rij.. Jaja, dat had ik gedacht..als we aankomen staan er al een paar mensen, twee piepkleine groepjes. (hoe kan het ook anders..1:12..) een paar mensen voor de kassa en een paar met de e-tickets. Er wordt ons duidelijk gemaakt dat we pas om 11.00 uur naar binnen mogen. Dus dan toch maar een half uurtje in de rij. En geloof me, op het moment dat we naar binnen lopen staat de rij al tot aan de fiets op de voorgrond. Dus blij dat we er op tijd waren.

Wat een mooie dingen weer gezien en leuke mensen ontmoet.
En mooie / leuke dingen gekocht.
Waaronder de orchidee bovenaan dit blogbericht. Nu heb ik hem nog bij mijn vader in het raam gezet, naast het venusschoentje. Maar ooit zal hij wel verhuizen naar het Jugendstil pand.Hier de start van het aanschaffen van de inventaris voor de keuken in het basement. Jammer genoeg is op de foto niet te zien dat er een mooi grijsgroen randje aan de kommen zit. Ik was er gelijk helemaal verliefd op en kocht een kastje leeg van de maakster van al dit moois, Marike Schenning van Zus en Zo met haar atelier in Hoek van Holland. Ooit hoop ik hier ook een mooi 1:12 servies voor de eetkamer te kunnen kopen.

Hoewel ik aardig wat heb aangeschaft, laat ik in ieder geval dit schilderijtje zien:Lady Mary uit Downton Abbey!
Wim en ik zijn behoorlijk verslaafd aan deze serie en vonden daarom dat zij in ieder geval gekocht moest worden. 
De maakster hiervan is een half Spaanse dame die niet onverdienstelijke miniatuurschilderijtjes schildert op heel fijn doek.
Kwalitatief was dit schilderijtje echt niet het beste..maar toen we al pratend met haar op Downton Abbey kwamen en zij dit toen nog uit haar koffer toverde, (niet de bedoeling het te verkopen) waren wij toch echt wel verkocht. Er zit niet het mooiste lijstje omheen, maar het heeft toch wel iets..

Verder een afspraak gemaakt met iemand die voor mij de traphekken uit hout wil gaan laseren. Ik ga zelf het ontwerp maken en lever het bij hem af. Als hij ze klaar heeft ga ik ze vervolgens een metaallook geven. Dat kan heel mooi worden.
Dit is dus mijn huiswerk voor deze week, want zondag zie ik hem weer op de beurs in Rijswijk en dan wil ik een opzetje klaarhebben.
Ook kan ik gaan oefenen voor de glas in loodramen waar ik het een en ander aan materiaal voor gekocht heb.
Dus zullen we maar zeggen dat ik weer lekker onder de pannen ben!

Na de beurs nog een fijne avond in het hotel. En vandaag weer naar huis gereden.
We hebben samen een heerlijk weekend gehad.
Tot volgende week.
2 opmerkingen:

Sjaak zei

Ik mis een week!

liwi zei

Ja..ehh... Heb ik dat niet een beetje goed gemaakt met die mooie orchidee...