zondag 26 oktober 2014

Tja..'het resultaat is voor volgende week', zo beëindigde ik de blog van vorige week..,maar eigenlijk is mijn garenkastje nog niet af..

Minder geknutseld dan ik dacht te kunnen doen... ik had een niet zo fitte man. En er waren nogal eens wat kleinkinderen, en dat knutselt niet zo handig..
Maar vandaag zag Wim het wel weer zitten om naar Apeldoorn te rijden. Daar heeft hij mij bij de Americahal afgezet alwaar ik had afgesproken met een hobbygenoot om de poppenhuisbeurs te bezoeken. Het was weer een waar feest!!
Wim is naar Lenie gegaan die daar in de buurt woont.

Leuke inkopen kunnen doen.
Veel 'lotgenoten' kunnen spreken. 
Veel miniaturisten uit het buitenland (vooral Italië, Portugal, Engeland en Duitsland). Daar worden de prachtigste miniaturen gemaakt...om van te kwijlen, terwijl mijn portemonnee kreunt..en ik zweet...doe ik het wel of niet..
Ahum, meestal niet.
Maar ik ben toch wel heel blij geworden van deze dag.

En deze week toch wel het een en ander kunnen priegelen..

In de oude naaidoos van Marie vond ik een briefje waarop ze maten heeft geschreven..volgens mij van een schort..


Dat bracht me op het idee om dit te gebruiken voor de prijskaartjes.
Dan heb ik het handschrift van mijn moeder staan op de prijskaartjes (heb ik er omheen getekend) die ik aan sommige stoffen wil laten bungelen. Ik heb het briefje zo dus gescand het kaartje uitgesneden en hééél veel verpiepkleind..

Ook was ik aldoor op zoek naar modeplaten die ik in de winkel op wil hangen. Maar ik vond steeds niets waar ik nu erg van ging juichen. Tja, en dan bedenk ik opeens dat ik leuke foto's heb gekregen van de huidige eigenaresse van Marie d'r zaak. Zij hield wel eens een modeshow waar eigen creaties (van klanten) geshowd werden.
Daar Marie nog lang kleding is blijven maken, juist omdat ze daar na het verkopen van haar zaak weer de tijd voor had, heeft ze ook wel eens op de catwalk gelopen. En de foto's van de showende Marie heb ik nu gebruikt voor haar winkel!
Simpel, foto's inscannen, en alles is te minimaliseren.


Dit is het resultaat..Jammer, ik krijg het niet scherper..maar ja, het gaat ook om het idee.
Ik heb de fotootjes inmiddels omgedraaid omdat ze dan naar elkaar toelopen. Dat is dan weer zo'n gevoel van mij..dat doe ik met foto's (o.i.d) 1:1 hier in huis ook als dat zo uitkomt. Alles moet altijd naar elkaar kijken.

En vooruit dan maar...


..de garenkast in wording. Doordat ik op de foto ontdekte dat er een lichtbak boven de garens zit heb ik mijzelf verplicht dat ook te maken. Hier zit de buislamp er al op, nu de ombouw nog. Daar komt dan Gütermann op te staan. Maar voor die lamp heb ik dus de tl-bak die ik voor boven de toonbank aan het knutselen was weer uit elkaar gesloopt... Vandaar dat ik weer op zoek ben naar andere verlichting voor dat doel...

En dat was het wel zo'n beetje voor deze week.
Ik kan nog wel vermelden dat Wim het plan heeft opgevat om morgen weer rustig aan te beginnen met zijn werk.
4 opmerkingen:

Sjaak zei

1. je schuifdeur kan niet open?
2. zie ik foto's van Marie op de runway? Heb je daar ook een 1:1 versie van?

liwi zei

Ja zeker, ik heb drie foto''s
Maar weet jij ook hoe de verlichting was voor de tl-bak??

Sjaak zei

Welke Tl-bak?

liwi zei

De tlbuizenlamp die boven de toonbank hing. Met een witte ombouw, is te zien op een van de foto's die Simon op dropbox heeft geplaatst. Ik vraag mij maar af wat er eerst voor verlichting hing, toen papa nog leefde denk ik.